Foto: F64
Rīgas "Dinamo" piektdien Prāgas kausa izcīņas pēdējā spēlē par trešo vietu ar 3:4 (2:2, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Krievijas komandai Ufas "Salavat Julajev".

Latvijas kluba labā divus vārtus guva Kails Vilsons, bet vienu reizi izcēlās Marcels Haščāks. Savukārt pēcspēles metienos Rīgas "Dinamo" turpināja pirmssezonas sagatavošanās posma neveiksmju sēriju šajā komponentā un cieta zaudējumu ar 0:2.

Spēle sākās rezultatīvā cīņā. Sestajā minūtē rezultātu atklāja Vilsons, kurš pretuzbrukumā izmantoja Kristapa Sotnieka piespēli, bet cīņas 12.minūtē Vilsons jau guva savus otros vārtus, izmantojot Mārtiņa Cipuli piespēli no aizvārtes.

Tomēr vēl pirmajā spēles daļā "Salavat Julajev" komanda panāca izlīdzinājumu. Jau drīz pēc otrajiem Vilsona vārtiem Anti Pilstrēms izskrēja viens pret rīdzinieku vārtsarga Mīkaela Telkvista vārtiem un panāca 1:2, turklāt vēl pēc trim minūtēm Pilstrēms to pašu paveica vēlreiz un tika apturēts vien ar noteikumu pārkāpumu. Sekojošo soda metienu Pilstrēms tomēr nerealizēja, bet divas ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām Denisam Hlistovam izdevās panākt izlīdzinājumu 2:2.

Otrās trešdaļas sākumā Rīgas "Dinamo" hokejisti atguva vadību. Pēc Artūra Kuzmenkova metiena pirmais pie atsistās ripas bija Marsels Haščāks un guva savus pirmos vārtus Latvijas kluba labā. Otrajā spēles daļā rīdzinieki izskatījās pārliecinoši un rezultāts vairs nemainījās, bet izšķirošajā trešdaļā jau arvien aktīvāk sāka spēlēt Ufas vienība. Jau trešās trešdaļas 65.sekundē "Salavat Julajev" panāca 3:3, kad Ņikita Filatovs bija pirmais pie Telkvista atsistās ripas.

Kopumā trešajā trešdaļā pārsvars piederēja Ufas klubam, tomēr rezultāts vairs nemainījās un nācās spēlēt piecu minūšu papildlaiku. Arī pieliktajās piecās minūtēs rezultāts vairs nemainījās, kaut abām komandām bija iespēja cīnīties arī vairākumā, tāpēc uzvarētāju noskaidroja pēcspēles metienos.

"Bullīšu" sēriju neveiksmīgi iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet "Salavat Julajev" rindās rezultatīvs bija Tēmu Hartikainens. Miks Indrašis savā iespējā trāpīja pa stabiņu, bet Dmitrijs Makarovs arī bija nekļūdīgs un nodrošināja Ufas klubam trešo vietu turnīrā.

Kā ziņots, pirmajā mačā pirmdien Rīgas "Dinamo" ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pieveica Kazaņas "Ak Bars" komandu, bet "Salavat Julajev" ar 0:1 piekāpās vietējiem Prāgas "Lev" hokejistiem.

Otrajā mačā rīdzinieki ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Lev" komandai, bet abu Krievijas klubu cīņā "Salavat Julajev" ar 1:6 kapitulēja "Ak Bars" hokejistiem. Savukārt trešajā kārtā, kas bija izšķirošā cīņa par iekļūšanu finālā, ceturtdien "Dinamo" ar 0:1 atzina "Salavat Julajev" pārākumu, bet "Lev" ar 3:4 pēcspēles metienos piekāpās "Ak Bars".

Līdz ar to pirmo vietu turnīrā piektdien sadalīs "Lev" un "Ak Bars" hokejisti.

Latvijas klubam šajā turnīrā nepalīdzēja vārtsargs Māris Jučers, kā arī uzbrucēji Māris Bičevskis un Juris Upītis. Jučers pašlaik iedzīvojies rokas savainojumā, Bičevskis ir traumējis ceļgalu, bet Upītis - plecu. Jāizceļ, ka Jučers un Upītis "Dinamo" komandā pašlaik atrodas uz pārbaudes laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!