Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" no Latvijas noslīdējusi uz 33.vietu Eiropas klubu apmeklētības rangā, pavēstījusi Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).


Šajā sezonā vidēji vienu "Dinamo" spēli apmeklēja 5941 skatītājs, kas komandai dod vien 33.vietu rangā, salīdzinot ar iepriekšējās sezonas 13.pozīciju, kad mačus apmeklēja caurmērā par 2142 skatītājiem vairāk.

2013./2014.gada sezonā vidēji vienu maču klātienē vēroja 8083 skatītāji, kas "Arēnu Rīga" aizpildīja par 78,48%, šogad šajā rādītājā piedzīvots kritums uz 57,68%.

Aizpagājušajā sezonā Rīgas kluba spēles vidēji apmeklēja 6228 skatītāji, kas "Dinamo" deva 30.vietu rangā. Savukārt vēl vienu sezonu pirms tam, 2011./2012.gadā, "Dinamo" ierindojās ranga 16.vietā.

Vēl ievērojamāku kritumu no 16.vietas uz 45. ir piedzīvojis cits KHL klubs Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas, kuru spēles caurmērā apmeklē 5369 skatītāji.

Neskatoties uz to, KHL ir pakāpusies uz trešo vietu apmeklētāko līgu rangā. Vidēji vienu KHL spēli apmeklē 6324 skatītāji, kas ir par 8,8% vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Šādu rezultātu ir izdevies panākt, pateicoties Helsinku "Jokerit" lēmumam pievienoties līgai, kā arī lielam apmeklētības kāpumam Minskas "Dinamo" un Kazaņas "Ak Bars" spēlēs.

Par apmeklētāko hokeja komandu Eiropā četrpadsmito reizi pēc kārtas ir nosaukta Šveices augstākā hokeja līga (NLA) vienība "Bern". Vidēji vienu hokeja kluba "Bern" spēli apmeklēja 16 164 skatītāji.

Otrajā pozīcijā ir atgriezies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Minskas "Dinamo" ar vidēji 14 120 apmeklētājiem mačā, savukārt uz trešo vietu noslīdējis ir Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) klubs Berlīnes "Eisbaren", kuru spēles caurmērā apmeklē 13 018.

Vidēji vairāk par desmit tūkstošiem skatītāju spēj piesaistīt arī KHL klubs Sanktpēterburgas SKA, DEL vienības Manheimas "Adler" un Ķelnes "Haie", kā arī KHL komanda Helsinku "Jokerit" no Somijas.

Tikmēr NLA ir arī apmeklētākā līga Eiropā, uz tās spēlēm vidēji ierodas 6762 skatītāji. Savukārt otrais apmeklētākais čempionāts ir DEL, kur vidēji uz spēli ierodas 6419 skatītāji.

Apmeklētākā čempionāta titulu pasaulē ir saglabājusi Nacionālā hokeja līga (NHL), kur vienu spēli vidēji apmeklē 17 441 skatītājs. Visvairāk vērot klātienē ierodas Čikāgas "Blackhawks" spēles, kuras apmeklē 21 732 skatītāji. Tikmēr otrajā vietā ar 21 286 apmeklētājiem spēlē ir Monreālas "Canadiens", bet trešā ar 20 027 skatītājiem mačā ir Detroitas "Red Wings".

Kā zināms, Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otro reizi vēsturē šosezon nespēja kvalificēties KHL izslēgšanas turnīram. Pēc sezonas vienības vadība atteikusies no komentāriem saistībā ar finansiālo situāciju, tomēr zināms, ka vadībai pret spēlētājiem joprojām ir algu parādi. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ja Rīgas "Dinamo" komandai neizdosies laicīgi piesaistīt ģenerālsponsoru, jau aptuveni maijā tā varētu beigt pastāvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!