Foto: AFP/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" papildinājis sastāvu ar latviešu spēka uzbrucēju Raiti Ivanānu, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Ar 33 gadus veco Ivanānu līgums noslēgts uz divām sezonām.

Aizvadītajā sezonā Ivanāns pārstāvēja Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Ebotsfordas "Heat", piedaloties 27 spēlēs un izceļoties ar diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat viņu uz vienu spēli izsauca Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kalgari "Flames".

2005./06.gada sezonā Ivanāns četrās spēlēs izgāja laukumā NHL komandas Monreālas "Canadiens sastāvā, bet no 2006. līdz 2010.gadam viņš spēlēja Losandželosas "Kings" vienībā. 2010. gada vasarā viņu kā neierobežotu brīvo aģentu uz divām sezonām parakstīja cits NHL klubs Kalgari "Flames", taču jau pirmajā sezonas spēlē latviešu uzbrucējs guva smagu smadzeņu satricinājumu, kura dēļ nācās izlaist visu sezonu. "Flames" sastāvā Ivanāns laukumā izgāja tikai divās spēles.

NHL viņš aizvadījis 283 spēles, kurās guvis 12 vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 569 soda minūtes. Tikmer AHL Ivanāns kopā nospēlējis 228 spēles, kurās izcēlies ar septiņiem vārtiem un 17 piespēles. Tāpat viņa kontā arī 620 soda minūtes.

Atgādinām, ka Ivanāns ģimenes apstākļu dēļ nepalīdzēja Latvijas hokeja izlasei šī gada pasaules čempionātā, kurā tā izcīnīja 10.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!