Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja komanda Rīgas "Dinamo" papildinājusi savu sastāvu ar zviedru vārtsargu Jūakimu Ēriksonu, vēsta klubs.

Par vārtsarga pievienošanos tika runāts jau iepriekš, taču nu klubs to oficiāli apstiprinājis.

Pēdējās divas sezonas Ēriksons aizvadīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" sistēmā, lielākoties gan spēlējot Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandā Jūtikas "Comets". Šosezon viņš regulārajā turnīrā aizvadīja 41 maču, katrā no spēlēm ielaižot vidēji 2,53 ripas un atvairot 90,8% pretinieku metienu.

Zviedru vārtsargs pērn aizvadīja arī savu pirmo un pagaidām vienīgo spēli NHL, bet draftēts viņš tika 2008.gadā, kad Ēriksonu ar kopējo 196.numuru izraudzījās Filadelfijas "Flyers".

Ēriksons vairākos starptautiskos turnīros pārstāvējis arī Zviedrijas valstsvienību, bet pērn bija iekļauts komandas sastāvā dalībai pasaules čempionātā.

Kā zināms, pirms dažām dienām Rīgas "Dinamo" papildināja sastāvu ar aizsargiem čehu Tomāšu Kundrāteku un kanādieti Stīvenu Seigo.

Pagājušajā nedēļā tika oficiāli apstiprināta Rīgas "Dinamo" dalība arī nākamās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, lai gan iepriekš ap šīs vienības nākotni valdīja liela neskaidrība.

Nesen kļuva zināms, ka Rīgas "Dinamo" komandas galvenais treneris Artis Ābols karjeru turpinās Toljati "Lada" vienības treneru kolektīvā. Savukārt par Pētera Skudras palīgu Ņižņijnovgordas "Torpedo" rindās grasās kļūt Ģirts Ankipāns.

Jaunā KHL sezona sāksies 24.augustā, kurā starp pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Sanktpēterburgas SKA un regulārā turnīra uzvarētāju CSKA tiks izspēlēts Atklāšanas kauss.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, regulāro sezonu ar izcīnītajiem 77 punktiem noslēdzot Rietumu konferences 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!