Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" otrdien Kazahstānas galvaspilsētā Astanā notiekošā "Prezidenta kausa" izcīņas pirmajā spēlē ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) papildlaikā pieveica Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo".

Šajā mačā Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Marks Hartigans, Lauris Dārziņš un Arvīds Reķis, kurš papildlaika otrajā minūtē guva uzvaras vārtus, bet Minskas "Dinamo" rindās izcēlās Aleksandrs Kulakovs un Maksims Spiridonovs.

Pirmās trešdaļas sākumā aktīvāk darbojās Rīgas "Dinamo" un jau mača ceturtajā minūtē atklāja rezultātu, kad skaitlisko vairākumu realizēja Hartigans, kurš no vārtu priekšas ieraidīja ripu Minskas kluba vārtos. Turpinājumā mača gaita izlīdzinājās, bet pirmās trešdaļas pēdējās minūtēs vairākus bīstamus metienus izdarīja jau Minskas "Dinamo" hokejisti, taču rīdzinieku vārtos labi darbojās Kriss Holts.

Otro trešdaļu Minskas "Dinamo" uzsāka tikpat aktīvi kā noslēdza pirmo, un mača 25.minūtē Kulakovs ar plaukstas metienu no vidējas distances pārspēja Holtu un izlīdzināja rezultātu. Tomēr Rīgas "Dinamo" pēc četrām minūtēm atjaunoja vadību, kad Dārziņš eleganti apspēlēja pretinieku vārtsargu Andreju Mezinu un otro reizi ieraidīja ripu Minskas kluba vārtos.

Pēc gūtajiem vārtiem Rīgas "Dinamo" saglabāja iniciatīvu un izveidoja vēl vairākus bīstamus uzbrukumus, tomēr 12 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām rīdzinieki kļūdījās savā aizsardzības zonā un neviena nepiesegtais Spirodonovs pārspēja Holtu, vēlreiz atjaunojot līdzsvaru - 2:2.

Trešās trešdaļas sākumā Minskas "Dinamo" hokejisti nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas, tomēr Rīgas "Dinamo" neizdevās tos realizēt, lai gan laba izdevība bija Reķim, kurš trāpīja pa vārtu stabu. Mača turpinājumā turpinājās atklāts hokeja un arī Minskas "Dinamo" hokejistiem bija vairākas teicamas iespējas gūt vārtus, taču lieliski spēlēja Holts. Līdz spēles pamatlaika beigām komandas apmainījās ar pāris labiem uzbrukumiem, taču rezultāts nemainījās.

Jau papildlaika pirmajā minūtē laba izdevība bija Aleksandram Ņiživijam, tomēr ar viņa metienu Mezins tika galā, bet pēc papildlaikā nospēlētām 62 sekundēm uzbrukumam sekmīgi pieslēdzās Reķis, kurš no aizvārtes saņēma piespēli un guva uzvaras vārtus.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Miķelis Rēdlihs un Dmitrijs Meļeško.

Turnīra nākamajā spēlē Rīgas "Dinamo" trešdien tiksies ar Astanas "Baris", bet piektdien paredzēts mačs ar Mitišču "Atlant" komandu. Savukārt sestdien notiks spēles par vietām.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda uz šo turnīru devusies ar 28 hokejistiem (3 vārtsargi, 10 aizsargi, 15 uzbrucēji) jeb piecām pilnām maiņām.

Paredzams, ka šajā turnīrā Latvijas klubā debitēs zviedru vārtsargs Mikaēls Telkvists un uzbrucējs Broks Troters, kuri Latvijā ieradās tikai pagājušajā nedēļā. Tāpat pirmos oficiālos šīs sezonas mačus "Dinamo" komandā aizvadīs arī Kristaps Sotnieks, kurš vēl nav ticis skaidrībā ar turpmākajiem karjeras plāniem.

Savukārt komandā vairs nav slovāku hokejista Juraja Šimeka, kuram ir Šveices pase. Viņš komandā atradās uz pārbaudes laiku.

Jau ziņots, ka "Dinamo" savā pirmajā oficiālajā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas pagājušajā nedēļā ar rezultātu 5:2 uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu, bet pēc tam ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Habarovskas "Amur" komandai, kuru pārstāv Latvijas uzbrucēji Aleksejs Širokovs un Mārtiņš Cipulis.

Pēc atgriešanās no Astanas Rīgas "Dinamo" turpinās treniņus līdz 24.augustam, kad "Arēnā Rīga" sāksies "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņa, kurā Latvijas kluba pretinieki būs izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Maskavas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" un "Atlant".

Savukārt pēdējā pārbaudes spēle pirms jaunās sezonas paredzēta 3.septembrī Liepājā ar "Liepājas metalurga" vienību.

Pirmo spēli jaunajā KHL sezonā "Dinamo" aizvadīs 9.septembrī izbraukumā ar Sanktpēterburgas SKA komandu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs dalībai "Prezidenta kausa" izcīņā: vārtsargi - Mikaēls Telkvists, Kriss Holts, Edgars Lūsiņš; aizsargi - Jānis Andersons, Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Sandis Ozoliņš, Jēkabs Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Mārtiņš Jakovļevs, Kristaps Sotnieks; uzbrucēji - Ģirts Ankipāns, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Marks Hartigans, Mārtiņš Karsums, Gints Meija, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Tomašs Surovijs, Vitālijs Karamnovs, Ainārs Podziņš, Juris Štāls, Broks Troters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!