Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" parakstījis līgumu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Artūru Kuzmenkovu, vēsta klubs.

Kuzmenkovs iepriekšējā sezonā spēlēja "Liepājas metalurgs" sastāvā Baltkrievijas Atklātajā čempionātā, kur regulārajā čempionātā 43 mačos guva 12 vārtus un izdarīja 23 piespēles, bet trijās "play-off" spēlēs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Pirms tam nepilnu sezonu aizvadīja arī jauniešu komandas "Rīga" sastāvā MHL čempionātā.

Artūrs Kuzmenkovs dzimis 1993. gada 1. decembrī Daugavpilī, bet par hokejistu viņš kļuva trenējoties "Liepājas metalurgs". Liepājas komandas sastāvā viņš no sākuma spēlēja gan Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēs (LBJMH) dažādās vecuma grupās, gan arī Latvijas čempionātā Virslīgā. 2011./2012. gada sezonas lielāko daļu Artūrs Kuzmenkovs aizvadīja HK "Rīga" sastāvā MHL čempionātā, kur 53 spēlēs guva astoņus vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. Iepriekšējo sezonu viņš aizvadīja SK LIEPĀJAS METALURGS sastāvā. Kuzmenkovs ir spēlējis arī Latvijas U-20 un U-18 izlašu sastāvos pasaules čempionātos Elites grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!