Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" otrajā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas trešdien "Inbox.lv" ledus hallē Piņķos ar rezultātu 2:1 (2:1, 0:0, 0:0) pieveica Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandu Aļmetjevskas "Ņeftjaņik".

Vārtus Rīgas "Dinamo" labā guva Roberts Bukarts un Vitālijs Pavlovs, kurš komandā atrodas uz pārbaudes laiku.

Spēles pašā sākumā "Dinamo" nonāca zaudētājos, bet pirmās trešdaļas vidū ar diviem ātriem vārtu guvumiem pārņēma vadību. Mačs aizritēja līdzīgā cīņā, tomēr vārti vairs netika gūti.

Pēc spēles beigām komandas aizvadīja papildu pēcspēles metienu sēriju, kurā ar 2:0 uzvarēja Rīgas "Dinamo". Precīzi bija Gunārs Skvorcovs un Bukarts.

Rīgas "Dinamo" spēlēja ar otro sastāvu. No pirmās komandas hokejistiem laukumā devās Bukarts, Rodrigo Laviņš, Arvīds Reķis, Ģirts Ankipāns, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Andris Džeriņš, Gints Meija un Māris Jučers, kurš vārtos pavadīja visu spēli.

Kā ziņots, 23.jūnijā Rīgas "Dinamo" komanda Valmierā sāka savu pirmo treniņnometni, kuras noslēgumā komandu pameta Kristers Gudļevskis, Edgars Dīķis, Artūrs Salija un Ainārs Podziņš, lai kopā ar kluba jauniešu komandu "Rīga" dotos uz pārbaudes turnīru Krievijas pilsētā Čerepovecā.

Savukārt treniņnometnes noslēgumā Latvijas klubs 3.augustā Daugavpilī aizvadīja pirmo pārbaudes cīņu, tiekoties ar Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo" un piedzīvojot zaudējumu ar 1:2.

Kā ziņots, ar pārbaudes laika līgumiem treniņnometni Valmierā aizvadīja trīs uzbrucēji - Pavlovs, Skvorcovs un Edijs Leitāns-Rinke.

Kā pēc trešdienas mača atzina Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio, Leitāns-Rinke atskaitīts no komandas. Savukārt par Pavlovu un Skvorcovu tiks izlemts tuvākajās dienās, tomēr KHL viņi ir spējīgi spēlēt.

Ar līgumiem "Dinamo" sistēmas komandās trenējas divi vārtsargi - Mīkaels Telkvists un Māris Jučers, desmit aizsargi - Rodrigo Laviņš, Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Matjē Karls, Mārtiņš Jakovļevs un Mārtiņš Porejs, kā arī 15 uzbrucēji - Džeimijs Džonsons, Aleksandrs Žirū, Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Andris Džeriņš, Robs Šremps, Miks Lipsbergs, Raitis Ivanāns, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Niklass Luseniuss, Ģirts Ankipāns, Gints Meija, Juris Upītis un Elvijs Biezais.

Tikmēr uzbrucējs Māris Bičevskis iepriekš veselības problēmu dēļ veica medicīniskās izmeklēšanas Rīgā.

Kopumā pirms jaunās sezonas Rīgas "Dinamo" paredzētas desmit pārbaudes spēles.

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" no 14. līdz 18.augustam aizvadīs pārbaudes turnīru Krievijas pilsētā Ņižņijnovgorodā - piedalīsies Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņā -, kurā bez Rīgas "Dinamo" un vietējās "Torpedo" komandas piedalīsies arī Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā KHL čempionvienība Maskavas "Dinamo" un vēl viens Maskavas klubs "Spartak". Komandas izspēlēs viena riņķa turnīru, bet pēc tam vēl aizvadīs spēles par vietām.

Savukārt no 25. līdz 29.augustam "Arēnā Rīga" norisināsies tradicionālais turnīrs "Latvijas Dzelzceļa kauss", kurā šogad piedalīsies četras komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēs arī bijušais Latvijas kluba uzbrukuma līderis Miķelis Rēdlihs, Mitišču "Atlant" un Espo "Blues" no Somijas.

Arī šajā turnīrā komandas pirmajā kārtā izspēlēs viena riņķa turnīru, bet pēc tam aizvadīs savstarpējās spēles par vietām.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL regulāro čempionātu sāks ar ļoti grūtu izbraukumu, kurā būs jāspēlē ar Čehijas vienību Prāgas "Lev", Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Maskavas CSKA komandu.

Jaunās sezonas pirmo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6.septembrī Prāgā, bet pirmo spēli savā laukumā Latvijas komanda aizvadīs 13.septembrī pret Novosobirskas "Sibirj" vienību, kurā nākamajā sezonā spēlēs latviešu aizsargs Artūra Kulda.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" ceturto gadu pēc kārtas spēja iekļūt KHL Gagarina kausa izcīņas turnīrā, taču Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!