Foto: DELFI

Uzsākot trīs spēļu izbraukuma sēriju, Rīgas "Dinamo" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē tikās ar Toljati "Lada" vienību, kurā spēlē aizsargs Kristaps Sotnieks un vārtsargs Edgars Masaļskis, bet galvenā trenera amatā ir Artis Ābols. Rīdzinieki šai mačā piedzīvoja "sauso" zaudējumu ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1).

Spēle iesākās ar Kaspara Saulieša noraidījumu, taču šo skaitlisko mazākumu rīdzinieki izturēja teicami, neļaujot "Lada" spēlētājiem izdarīt nevienu metienu pa vārtiem. Taču Jakubs Sedlāčeks tika pārspēts, spēlējot vienādos sastāvos pirmās trešdaļas piektajā minūtē. Lai arī "Dinamo" demonstrēja aktīvu spēli, pirmā perioda beigās tika zaudēti vēl vieni vārti - 0:2.

Otrajā trešdaļā turpinājās aktīva pretuzbrukumu spēle, taču Iļja Ježovs "Lada" vārtos darbojās ļoti pārliecinoši. Rīdzinieku spēli "salauza" Koltona Gilīsa diezgan strīdīgs noraidījums - tiesneši uzskatīja, ka "Dinamo" kanādiešu uzbrucējs ir uzbrucis kakla un galvas rajonā un piesprieda viņam noraidījumu līdz spēles beigām. "Lielajā" piecu minūšu mazākumā rīdzinieki zaudēja trešos vārtus.

Nonākuši komfortablā trīs vārtu vadībā, "Lada" vairāk spēleja aizsardzībā, ļaujot "Dinamo" veidot uzbrukumus, kas gan turpināja būt bezrezultatīvi. Pamatlaika beigās rīdzinieki sāka pelnīt noraidījumus un tika par to sodīti - nepilnas astoņas minūtes pirms mača beigām, kad noraidīts bija Aleksandrs Jerofejevs, Ņikita Filatovs no Kristapa Sotnieka piespēles guva ceturtos vārtus.

Spēles pēdējā minūtē noraidījums bija arī mājiniekiem, taču "Dinamo" tā arī neizdevās pārspēt Ježovu un gūt kaut vai "goda vārtus".

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!