Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinetālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien Rīgas "Dinamo" savā laukumā ar 1:2 piekāpās Maskavas "Spartak", tādējādi pārtraucot četru uzvaru sēriju.

Foto galerija

"Dinamo' vārtus mačā sargāja Kriss Holts, kurš atvairīja 23 metienus. "Spartak" vārtus sargāja leģendārais Dominiks Hašeks, kurš vairākkārt glāba savu komandu bīstamās situācijās un atvairīja 26 metienus.

Otra perioda sākumā Tomašs Surovijs vadībā izvirzīja rīdziniekus, bet astoņas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Branko Radivojevičs izlīdzināja rezultātu. Uzvaras vārtus "Spartak" labā pēsdējās trešdaļas 14.minūtē vairākumā guva Andrejs Sidjakins.

Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti Lauris Dārziņš un Radivojevičs.

1.periods

Pirmais spēles periods aizritēja ļoti augstā tempā, abām komandām apmainoties straujiem, aktīviem uzbrukumiem, kuri gan neviens nevainagojās ar vārtu guvumu – lielisks "Spartak" vārtos bija Dominiks Hašeks, savukārt Rīgas "Dinamo" labi spēlēja aizsardzībā, neļaujot maskaviešu uzbrucējiem pārāk bieži apdraudēt Krisa Holta sargāts vārtus.

Jau otrajā spēles minūtē "Dinamo" nonāca skaitliskajā vairākumā, praktiski neizslidoja ārā no "Spartak" aizsardzības zonas, taču vārtus būt neizdevās. Sagaidot laukumā noraidīto Denisu Bodrovu, "Spartak" uzsāka brāzmainus uzbrukumus mūsu vārtiem, taču arī bez panākumiem.

Perioda septītajā minūtē Lauris Dārziņš divreiz bīstami meta pa Hašeka vārtiem, taču čehu vārtsargs bija savā vietā, un trešais metiens jau neiznāca, jo palīgā Hašekam nāca "Spartak" aizsargi.

Arī otro skaitlisko vairākumu perioda vidū "Dinamo" neizmantoja, arī lielākoties dēļ Hašeka lieliskās spēles. Toties savējo skaitlisko mazākumu, nopelnītu 13. minūtē, Rīgas "Dinamo" aizvadīja teicami, tā īsti pat neļaujot "Spartak" hokejistiem nostāties mūsu aizsardzības zonā. Tāpat bez vārtu guvuma beidzās arī trešais "Dinamo" skaitliskais vairākums, un pirmajā periodā rezultāts netika atklāts.

2.periods

Otrā perioda otrajā minūtē tika atklāts rezultāts – Tomašs Surovijs, saņēmis ripu no Gunta Galviņa, iegāja pretinieku aizsardzības zonā, no diezgan asa leņķa spēcīgi meta uz "Spartak" vārtiem un ripa izslīdēja caurs Hašeka kājsargiem – 1:0.

Turpinājumā daudz vairāk nekā pirmajā trešdaļā dabūja strādāt Kriss Holts, kuru īpaši aktīvi maskavieši sāka apdraudēt pēc pašu vārtu zaudējuma, taču arī "Dinamo" neatpalika.

Diemžēl arī otrajā trešdaļā rīdziniekiem neveicās ar skaitlisko vairākumu realizāciju, jo spartakieši trīs reizes pēc kārtas pārkāpa noteikumus, turklāt devītajā minūtē noraidījums bija divkāršs, un uz pusotru minūti "Dinamo" spēlēja piecatā pret trim pretiniekiem. Arī šis lielais skaitliskais pārsvars palika neizmantots, toties maskavieši sāka spēlēt arvien aktīvāk un agresīvāk, kas 13. minūtes sākumā vainagojās ar gūtiem vārtiem. Branko Radojevičs, izcīnījis ripu laukuma stūrī, raidīja to uz Holta sargātajiem vārtiem un izlīdzināja rezultātu – 1:1.

Perioda 15. minūtē izcēlās kautiņš, kurā iesaistījās Marks Hartigans un Deniss Makarovs, turklāt Hartigans saņēma četras soda minūtes, arī vēl par bloķēšanu, bet Makarovs – tikai divas par rupjību, bet spartakiešiem vairākumu neizdevās realizēt.

18. minūtes vidū Jēkabs Rēdliks saņēma noraidījumu, kas nozīmēja, ka līdz perioda beigām rīdzinieki paliks mazākumā, taču 16 sekundes pirms beigu signāla noraidījumu izpelnījās "Spartak" vārtu guvējs Branko Radojevičs, kas nozīmē, ka trešās trešdaļas sākumā vairāk kā minūti "Dinamo" būs vairākumā.

3. periods

Trešās trešdaļas sākumā "Dinamo" nonāca skaitliskajā vairākumā, taču joprojām neizdevās pārspēt Dominiku Hašeku, turklāt spartakieši ar katru minūti arvien vairāk un vairāk sāka uzspiest savu spēli un diktēt noteikumus laukumā. Savukārt "Dinamo" bija zaudējuši vērtīgu spēlētāju – otrā perioda beigās potītes traumu bija guvis Marks Hartigans, kurš trešās trešdaļas sākumā gan iznāca laukmā, taču vēlāk spēlē vairs neatgriezās.

Lauris Dārziņš šai spēlē bija izdarījis, šķiet, visvairāk metienu pa Hašeka vārtiem un allaž veiksme bija pretinieku pusē – te vārtu stabiņš, te ripa slīdēja gar vārtu līniju.

14. minūtē Štefans Ružička ļoti prasmīgi nospēlēja mūsu aizsardzības zonā, izprovocēja Krišjāni Rēdlihu uz noteikumu pārkāpumu un "Spartak  šo vairākumu izmantoja, gūstot vārtus – Andrejs Sidjakins acīgi pamanīja atlēkušo ripu un strauji raidīja to vārtos – 2:1. Tiesneši gan aizslidoja pārbaudīt vārtu gūšanas momenta videoierakstu, taču Sidjakina gūtie vārti tika atzīti par leģitīmiem.

Atlikušajās sešās minūtēs izskatījās, ka rīdzinieki tomēr ir nolaiduši rokas un uzbrukumu ātrums bija zudis, kamēr viesi turpināja uzbrukt. Spēles pēdējā minūtē Kriss Holts tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, mūsējie vētraini uzbruka, taču Hašeks bija nepārspējams, un "Spartak" svinēja uzvaru Rīgā.

Rīgas DINAMO sastāvs:

#31 Chris Holt (#79 Mikael Tellqvist);

#10 Lauris Dārziņš - #5 Jānis Sprukts – #19 Miķelis Rēdlihs;

#2 Rodrigo Laviņš – #14 Jēkabs Rēdlihs;

#17 Aleksandrs Ņiživijs – #3 Mark Hartigan – #43 Tomas Surovy;

#13 Guntis Galviņš - #11 Kristaps Sotnieks;

#15 Mārtiņš Karsums – #91 Brock Trotter - #75 Ģirts Ankipāns;

#9 Krišjānis Rēdlihs - #6 Arvīds Reķis;

#21 Roberts Bukarts – #18 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija.

Maskavas SPARTAK sastāvs:

#39 Dominik Hašek (#50 Aleksej Jahin);

#14 Štefan Ružička - #11 Mihail Žukov - #96 Jevgeņij Lapenkov;

#7 Ivan Baranka - #33 Denis Bodrov;

#75 Aleksandr Juņkov - #19 Jevgeņij Fjodorov - #20 Andrej Sidjakin;

#25 Denis Makarov - #34 Mihail Rjazanov;

#38 Juraj Mikuš - #12 Oļeg Gubin - #92 Branko Radivojevič;

#4 Jakov Selezņov - #3 Aleksandr Budkin;

#83 Kiril Kņazev - #79 Mihail Juņkov - #88 Roman Ļudučin;

#72 Grigorij Želdakov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!