Foto: AP/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" noslēdzis līgumu ar zviedru centra uzbrucēju Frederiku Vargu, informē komanda.

Līgums ar Vargu, kurš iepriekšējās divas sezonas aizvadīja Zviedrijas Elites sērijas kluba "Skelleftea" sastāvā, bet pirms tam spēlējis tādos zviedru klubos kā "MoDo" un "Timra", noslēgts uz vienu gadu.

32 gadus vecā Varga augums ir 186 cm, bet svars – 90 kg. Savu karjeru viņš uzsāka dzimtās pilsētas Bolidenas klubā, bet pēc tam pārcēlās uz vienu no pazīstamākajām Zviedrijas komandām "MoDo". Savas karjeras laikā Frederiks Vargs ir spēlējis tikai Zviedrijas klubos, šīs valsts spēcīgākajā līgā Elites sērijā triju klubu sastāvā (MoDo, Timra un Skelleftea) aizvadot 507 spēles (76 vārti un 112 rezultatīvas piespēles, 333 soda minūtes).

Frederiks Vargs savas karjeras laikā trīs reizes ir izcīnījis Zviedrijas Elites sērijas sudraba medaļas. Aizvadītajā sezonā Frederiks Vargs bija "Skelleftea" komandas kapteinis un palīdzēja komandai tikt pie sudraba medaļām (regulārajā čempionātā – 50 spēles, 11 vārti + 19 piespēles, 30 soda minūtes; play-off – 16 spēles, 2 vārti un 2 piespēles, 8 soda minūtes).

Frederiks Vargs Zviedrijas izlases sastāvā ir piedalījies divos pasaules čempionātos (16 spēles, 4 vārti + 8 rezultatīvas piespēles), kā arī spēlējis pasaules jauniešu čempionātā Zviedrija U18 izlases sastāvā. Tāpat Frederiks Vargs Zviedrijas izlases sastāvā ir piedalījies 58 pārbaudes spēlēs (10 + 13).

Zviedru hokeja speciālisti raksturo Frederiku Vargu kā ļoti strādīgu un fiziski spēcīgu hokejistu ar labu slidojumu, kurš allaž spēlē ar maksimālu atdevi un nevairās no spēka divcīņām. Kā vēl viens no galvenajiem Varga trumpjiem tiek minēta arī prasme cīnīties iemetienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!