Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jaunās sezonas otrajā spēlē sestdien uzvaru izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 3:0 (0:0, 0:0, 3;0) pieveica Latvijas aizsarga Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg" komandu.

Rīgas "Dinamo" tā bija pirmā uzvara Novokuzņeckā trīs sezonu laikā. Pirmajā sezonā rīdzinieki tur zaudēja ar 0:7, bet pagājušajā sezonā ar 2:3.

"Dinamo" vārtus, tāpat kā pirmajā mačā, sargāja Kriss Holts, kuram šī bija pirmā "sausā" spēle rīdzinieku rindās. Holts tika atzīts par labāko spēlētāju "Dinamo" sastāvā, bet "Metallurg" rindās labākais bija vārtsargs Aleksandrs Vjuhins.

Rīdzinieku lūzumu panāca pēdējās trešdaļas pirmajā pusē, kad nepilnu trīs minūšu laikā Miķelis Rēdlihs un Marks Hartigans skaitliskajā vairākumā guva pa vārtiem un izvirzīja "Dinamo" vadībā ar 2:0. Trešos vārtus priekšpēdejā minūtē guva Aleksandrs Ņiživijs, ripu raidot tukšos pretineku vārtos.

Jerofejevs šoreiz mačā nepiedalījās.

Jau pēc nospēlētām divām minūtēm "Dinamo" palika mazākumā, jo divu minūšu noraidījumu saņēma Miķelis Rēdlihs. Laukuma saimnieki vairākumā spēlēja ļoti aktīvi un izveidoja vairākus bīstamus momentus, tomēr labi spēlēja "Dinamo" vārtsargs Kriss Holts. Turpinājumā "Metallurg" kontrolēja mača gaitu un bieži uzturējās rīdzinieku aizsardzības zonā, tomēr ļoti bīstamu momentu pie "Dinamo" vārtiem nebija.

Pirmās trešdaļas otrajā pusē spēles gaita bija līdzīgāka, bet trešdaļas pēdējās minūtēs iniciatīva piederēja jau "Dinamo", kas 17.minūtē izveidoja ļoti bīstamu pretuzbrukumu, tomēr tas netika realizēts, jo pārliecinoši nospēlēja mājinieku komandas vārtsargs Aleksandrs Vjuhins, līdz ar to pirmajā trešdaļā rezultāts netika atklāts.

Otrās trešdaļas sākumā pirmo skaitlisko vairākumu nopelnīja "Dinamo", tomēr tas netika realizēts, jo "Metallurg" mazākumā spēlēja ļoti labi, ilgstoši uzturoties rīdzinieku aizsardzības zonā. Turpinājumā mājinieki izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, taču pārliecinoši spēlēja Holts. Mača 28.minūtē "Dinamo" otro reizi palika mazākumā, bet "Metallurg" hokejistiem vairākumu neizdevās realizēt.

Otrās trešdaļas pēdējās minūtēs cīņa bija līdzīga, bet 36.minūtē "Dinamo" vēlreiz spēlēja vairākumā, taču arī šoreiz tas netika realizēts, un pēc spēles 40 minūtēm rezultāts joprojām bija 0:0.

Trešās trešdaļas sākumā "Dinamo" atkal nācās spēlēs mazākumā, taču tas tika izturēts, bet 46.minūtē jau rīdziniekiem bija skaitliskais vairākums un šoreiz tas tika realizēts. Laura Dārziņa metienu Vjuhins atvairīja, bet pirmais pie atsistās ripas piesteidzās Miķelis Rēdlihs, kurš to zibenīgi raidīja "Metallurg" komandas vārtos, beidzot atklājot spēles rezultātu.

Pēc gūtajiem vārtiem "Dinamo" turpināja spēlēt pietiekami aktīvi un 50.minūtē nopelnīja vēl vienu iespēju spēlēt vairākumā un arī tas tika realizēts, kad pēc nospēlētām 16 sekundēm skaisti izspēlētu kombināciju ar precīzu metienu noslēdza Hartigans. Pēc otrajiem gūtajiem vārtiem rīdzinieki vēl kādu laiku kontrolēja mača gaitu, bet smags brīdis "Dinamo" bija 54.minūtē, kad vairāk nekā minūti nācās aizstāvēties trijatā pret pieciem pretiniekiem. Kaut gan "Metallurg" ļoti aktīvi centās izmantot lielo vairākumu, pārliecinoši uzturoties "Dinamo" zonā, Latvijas klubs kopējiem spēkiem, kā arī pateicoties Holta lieliskajam sniegumam, izturēja šo smago mazākumu.

Uzreiz pēc tam "Dinamo" atkal palika mazākumā, tomēr tajā izdevās nospēlēt ļoti sekmīgi, jo "Metallurg" savu vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, un šo situāciju izmantoja Ņiživijs, ieraidot ripu tukšos vārtos un noņemot visus jautājumus par mača uzvarētāju.

Kā ziņots, sezonas pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar rezultātu 5:4 pagarinājumā pieveica spēcīgo Sanktpēterburgas SKA vienību, kuru Latvijas klubs pagājušajā sezonā apspēlēja Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfinālā.

Savukārt Novokuzņeckas "Metallurg" hokejistiem šis būs pirmais mačs jaunajā sezonā.

Arī nākamās divas spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs izbraukumā Sibīrijā un Tālajos Austrumos, tiekoties ar Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" vienību (13.septembris) un Habarovskas "Amur" komandu, kurā šosezon spēlēs Aleksejs Širokovs un Mārtiņš Cipulis (15.septembris).

Pirmo maču savu skatītāju priekšā Rīgas "Dinamo" aizvadīs 19.septembrī "Arēnā Rīga", sacenšoties ar pēdējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars", kuru rindās spēlēs slovāku uzbrucējs Marsels Hosa, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja tieši Rīgas "Dinamo". Savukārt 6.oktobrī "Dinamo" Rīgā spēkosies ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Fīniksas "Coyotes".

Gatavojoties jaunajai sezonai, "Dinamo" komanda kopumā aizvadīja 11 oficiālas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja septiņas uzvaras un piedzīvoja četrus zaudējumus.

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!