Foto: F64

Šajā nedēļas nogalē Doņeckā Rīgas "Dinamo" iesāks Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šīs sezonas Gagarina kausa izcīņu, tiekoties ar to pašu komandu, ar kuru aizvadīja pēdējo KHL regulārā čempionāta spēli - Doņeckas "Donbass".

Tā kā abas komandas kopvērtējuma tabulā atrodas blakus - "Donbass" ceturtajā, bet "Dinamo" piektajā vietā, to spēku samērs ir vērtējams kā līdzīgs, tāpēc "play-off" sērijas gaitu mūsu spēlētāji prognozē piesardzīgi.

"Pēdējā regulārā čempionāta spēlē ne "Dinamo", ne "Donbass" neparādīja labāko sniegumu; mēs tīri labi nospēlējām aizsardzībā, taču neiemetām vārtus uzbrukumā," saka Aleksandrs Ņiživijs. "Tomēr tas vēl nebija "play-off" mačs, sagaidu, ka izslēgšanas turnīrā būs pavisam citāda spēle. Viegli nebūs, tas skaidrs, jo "Donbass" ir spēcīga komanda. Viņiem ir teicams hokejistu sastāvs, viņiem ir, kas var gūt vārtus, un ir, kas var labi darboties aizsardzībā, arī vārtsargu līnija lieliska - mums būs grūti."

"Nevaru prognozēt ne rezultātus, ne iznākumu, katrā ziņā atdosim visus spēkus, lai uzvarētu," piebilst uzbrucējs Gints Meija, kurš mačā pret "Donbass" atgriezās laukumā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas.

Savukārt uzbrucējs Miks Indrašis ir noskaņots optimistiski: "Es domāju, ka būs labi! Varbūt nebūs sērijā 4-0, bet uzskatu, ka mēs vinnēsim pirmo kārtu."

Par došanos uz nemieru plosīto Ukrainu mūsu hokejisti daudz nebēdā. "Kā nolēma, tā nolēma. Ko darīt. Domāju, viss būs normāli," saka Ņiživijs. "Personīgi es neuztraucos," piekrīt arī Gints Meija.

Tomēr ne visa komanda lidos uz Doņecku - traumētie spēlētāji, kam šī sezona ir beigusies, pirmo izbraukuma sēriju izlaidīs. "Sākumā bija paredzēts, ka mēs, nespēlējošie, brauksim līdz koamndai, bet tad sapratām, ka nav tur ko trīs dienas maisīties, un paliksim mājās. Ja būs nākošās spēles, uz tām gan brauksim līdz," stāsta Indrašis.

Kā zināms, KHL vadība lēma, ka Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētais Doņeckas "Donbass" mājas spēles Gagarina kausa izcīņā aizvadīs savā arēnā, lai gan bija aizdomas, ka drošības apsvērumu dēļ tās varētu notikt citā laukumā.

Pirmās divas "play-off" sērijas spēles 7. un 8. martā notiks Ukrainā, bet nākamās divas, 10. un 11. martā - Rīgā. Sērija ilgst līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!