Foto: LETA

Latvijas komandai Rīgas "Dinamo" punkti Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta tabulā nepieciešami kā ēst, tāpēc visiem jādod sava artava labāku rezultātu sasniegšanā, uzskata vienības aizsargs Milans Jurčina.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" pirmdien, noslēdzot astoņu mājas spēļu sēriju, spraigā cīņas izskaņā ar 2:3 piekāpās Novosibirskas "Sibirj" vienībai. Pats Jurčina šajā duelī izcēlās ar vārtu guvumu, otrajā trešdaļā samazinot rezultāta starpību līdz 1:2.

"Nešķita, ka mēs būtu šai spēlei psiholoģiski gatavi. Turklāt jau no paša tās sākuma. Mūsu sniegums nemitīgi bija nestabils, bet pamatīgu robu iecirta otrās trešdaļas sākums, kad ielaidām divus vārtus," sarunā pauda Jurčina. "Uz soliņa izskanēja skarbāki vārdi, un tas palīdzēja atgriezties spēlē. Pēdējās desmit mača minūtēs centāmies pretiniekus panākt, taču nespējām, lai arī mūsu vārtu gūšanas iespējas bija diezgan labas."

"Kad guvu vārtus no zilās līnijas, redzēju un zināju, kur raidu ripu. Lieliski pretinieku vārtsargu nosedza Miks Indrašis. Viņam šajos vārtos ir lieli nopelni," piebilda Jurčina.

Augumā raženais Slovākijas aizsargs sacīja, ka "Sibirj" ir ļoti labi sagatavota komanda.

"Īpaši labi viņi spēlē neitrālajā zonā, kur mēs nekādi nespējām izvērsties. Gandrīz vienmēr bijām spiesti vienkārši mest ripu zonā un skriet par to cīnīties," izteicās Jurčina. "Šis ir laiks, kad mums punkti ir nepieciešami kā ēst, tāpēc visiem jādod sava artava labāku rezultātu sasniegšanā. Pēc šī rezultāta esam vīlušies, taču nu mums ir jāpārgrupējas izbraukuma mačiem. Cerams, ka tiksim tur pie punktiem."

Decembrī Rīgas "Dinamo" aizvadīs vien divas mājas spēles - bez mača ar "Sibirj" vēl 24.decembrī gaidāma cīņa ar Maskavas CSKA. Svētdien komanda sāks četru izbraukuma spēļu sēriju, kam sekos atgriešanās mājās un vēlāka došanās uz maču Helsinkos.

Pašlaik Rīgas "Dinamo" ar 43 punktiem 35 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem desmito vietu, bet par diviem punktiem vairāk ir devītajā vietā esošajai "Soči" vienībai, kas gan aizvadījusi par četrām spēlēm mazāk. Tikmēr astotā vieta atrodas vairs tikai piecu punktu attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!