Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā ieilgušo neveiksmju sēriju otrdien, 29. septembrī, ar skaistu uzvaru pārtrauca Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pārspēja pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvējus Sanktpēterburgas SKA.

Rīdziniekiem tā bija pirmā uzvara pēc pieciem zaudējumiem.

Jau pēc pirmās trešdaļas rezultāts negaidīti bija 2:0 rīdzinieku labā, un komanda sajuta, ka šodien spēle "iet no rokas" gan pašiem, gan vārtsargam Jūakimam Eriksonam.

Mača turpinājumā mūsu vārtsargs atvairīja virkni ļoti bīstamu metienu, ieskaitot SKA kapteiņa Iļjas Kovaļčuka meistarīgos un bīstamos metienus, savukārt Laurim Dārziņam izdevās iespaidīgs vairākuma realizējums, kas mūsējos izvirzīja vadībā jau ar 3:0.

Vienīgos vārtus SKA patiesībā neguva - ripa lidoja garām vārtiem, atsitās pret apmali un iekrita atpakaļ vārtu laukumā, kur to ar kāju iestūma vārtos Eriksons.

Trešajā periodā rīdziniekiem izdevās izturēt gan mazākumus, gan teicami nospēlēt aizsardzībā, un arī Eriksons darbojās pārliecinoši, un tas viss lika SKA nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un šo situāciju savā labā izmantoja "Dinamo", Gunāram Skvorcovam pēc kļūmīgas Kovaļčuka piespēles partneris, ripu pārtverts un raidīt tukšajos SKA vārtos.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

$duelID=175;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!