Foto: LETA
Rīgas "Dinamo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa izcīņas pusfināla pirmajā spēlē pārliecinoši, ar 7:2 (1:0, 2:1, 4:1) pārspēja Minskas "Dinamo".

Rīdzinieku vārtos visas 60 spēles minūtes strādāja Mikaels Telkvists, kurš atvairīja 22 no 24 pretinieku metieniem, bet Minskas "Dinamo" izmantoja abus savus vārtsargus, gan Kevinu Lalandu, gan Mihailu Karnauhovu.

1.periods

Spēli abas komandas iesāka ātrā tempā, un pirmos uzbrukumus vārtiem izveidoja viesi. Taču pirmos vārtus guva mājinieki - Rīgas "Dinamo" otrās maiņas neatlaidība rezultējās ar gūtiem vārtiem. Trešās minūtes sākumā Jēkabs Rēdlihs iegāja minskiešu zonā, uzmeta pa vārtiem, pats uztvēra Kevina Lalanda atvairīto ripu, atspēlēja atpakaļ un uz maiņu iznākušās otrās maiņas uzbrucējs Roberts Bukarts nekavējoties to raidīja vārtos - 1:0.

Pēc rezultāta maiņas spēles temps it kā nedaudz samazinājās, taču Minskas "Dinamo" acīmredzami bija noskaņojušies rezultātu izlīdzināt, bet arī rīdzinieki "neiesēdās" aizsardzībā - interesanti un bīstami momenti bija kā pie vieniem, tā otriem vārtiem. Darba vairāk izskatījās Lalandam, īpaši izceļami par savu aktivitāti šai spēles nogrieznī ir Mārtiņš Karsums un Gints Meija.


16.minūtē Rīgas "Dinamo" nonāca skaitliskajā mazākumā, kad uz sodīto soliņa par Denisa Gorbunova grūšanu ar rokām nonāca Kristaps Sotnieks. Spēli nevienādos sastāvos mājinieki izturēja godam, turklāt salīdzinoši lielu noraidījuma daļu mūsējie aizvadīja Minskas "Dinamo" aizsardzības zonā, iegūstot laiku. Mazākuma laikā Jēkabs Rēdlihs un Gints Meija pamanījās pat izveidot uzbrukumus un raidīt ripu pa Lalanda vārtiem, tomēr rezultāts līdz pat perioda beigām tā arī nemainījās.

2.periods

Otrās trešdaļas statistiku iesāka Rīgas "Dinamo" ar Mika Indraša metienu pa Kevina Lalanda sargātajiem vārtiem, kam seko minskiešu pretuzbrukums Andreja Mihaļova un Džefa Pleta izpildījumā.

Nākamajā uzbrukumā gandrīz tika gūti vārti, bet divkārša ripas atsišanās pret vārtu stabiņiem liedza Polam Ščehuram palielināt rīdzinieku pārsvaru uz rezultāta tablo. Toties tas ceturtajā minūtē izdevās Arvīdam Reķim, kurš aizvadīja pirmo spēli pēc traumas izārstēšanas. Reķis pats iesāka uzbrukumu, ieslidoja Minskas "Dinamo" aizsardzības zonā, no iemetiena punkta raidīja ripu vārtos, un Lalands bija bezspēcīgs - 2:0.

"Sausais" rezultāts rīdziniekiem gan neturējās ilgi, 13 sekundes pēc Reķa vārtu guvuma Tims Stepltons atņēma ripu pie zonas līnijas, piespēlēja Andrejam Mihaļovam, kurš savukārt atdeva ripu Džefam Pletam - 2:1.

Pč vārtu guvuma minskieši sāka spēlēt aktīvāk, asāk, bet Mikaels Telkvists un rīdzinieku aizsardzība spēlēja precīzi.

14.minūtē Minskas "Dinamo" ceturtā maiņa kļūdījās vidus zonā, Roberts Bukarts ieguva ripu, piespēlēja atpakaļ Džeimijam Džonsonam, tas no apmales raidīja ripu uz vārtiem, un Oskars Cibuļskis to ietrieca vārtos - 3:1.

Visu periodu aizvadījuši korekti, trešdaļas beigās abas komandas tomēr pārkāpa noteikumus - vispirms divas soda minūtes par Vladimira Deņisova turēšanu ar nūju saņēma Pols Ščehura, bet pēc minūtes uz sodīto soliņa devās Andrejs Mihaļovs, un komandas atkal spēlēja līdzīgos sastāvos.

3.periods

Trešajā trešdaļā Minskas "Dinamo" nomainīja vārtsargu, laukumā sūtot 19 gadus veco Mihailu Karnauhovu, un tas lielā mērā noteica perioda iznākumu, lai gan pirmie vārtus guva viesi - trešajā minūtē Mikaelu Telkvistu pārspēja Kims Hiršovics, samazinot mājinieku pārsvaru līdz vieniem vārtiem - 3:2.

Taču Hiršovica vārti izrādījās pēdējie, ko šajā mačā guva Minskas "Dinamo", kamēr viņu jaunais vārtsargs tika pārspēts vēl četras reizes.

Minūti pēc minskiešiem vārtus guva rīdzinieki, atjaunojot divu vārtu pārsvaru. Miks Indrašis piespēlēja Polam Ščehuram pie apmales aiz vārtiem, un Pols atspēlēja ripu Mārtiņam Karsumam vārtu priekšā - 4:2.

Pēc vārtu zaudējuma Minskas "Dinamo" uzsāka īpaši aktīvu ofensīvu, taču tas beidzās ar divu minūšu noraidījumu Džefam Pletam, kurš tik ilgi ar nūju ķeksēja Andri Džeriņu, kamēr aizķēra viņa seju un nopelnīja sodu. Skaitlisko vairākumu Rīgas "Dinamo" atkal neizdevās realizēt, taču Karnauhovs tika pārspēts astotajā minūtē, abām komandām jau spēlējot pilnos sastāvos. Gints Meija, pat snonācis labā metiena pozīcijā, atdeva piespēli Jurim Upītim pie otra vārtu stūra, un Juris raidīja ripu tukšos vārtos - 5:2.

Tai pašā minūtē mājinieki palika mazākumā, kad, cīnoties pie minskiešu vārtiem ar Oļegu Goroško, divas minūtes saņēma Raitis Ivanāns, bet neko tik bīstamu, ko nespētu novērst rīdzinieku aizsardzība vai Mikaels Telkvists, Minskas "Dinamo" neizveidoja. Toties Ivanāns, atgriežoties laukumā, uztvēra ripu un atdeva labu piespēli Robertam Bukartam, tomēr šoreiz Karnauhovs glāba savu komandu.

13.minūtē uz sodīto soliņa devās Aleksandrs Kitarovs, un pirmo reizi šai mačā mājinieki izmantoja skaitlisko vairākumu. Vitālijs Pavlovs divreiz no tuvas distances mēģināja pārspēt Karnauhovu, bet ripa apstājās pie vārtu līnijas, ko acīgi pamanīja Juris Upītis un žigli iestūma ripu vārtos - 6:2.

Tribīnēm pieprasot septītos vārtus un Minskas "Dinamo" atzīstot zaudējumu, Rīgas "Dinamo" 18.minūtē vēlreiz pārspēja viesu jauno vārtsargu - spēlējot skaitliskajā vairākumā, Gints Meija ar metienu no asa leņķa raida ripu caurs Karnauhova kājsargiem vārtos - 7:2.

Atlikušajā spēles laikā neviena no komandām likumsakarīgi vairs necentās mainīt rezultātu, un Rīgas "Dinamo" izcīnīja pārliecinošāko uzvaru šajā KHL sezonā.

Otra abu komandu spēle notiks ceturtdien, 7.martā. Kā zināms, Cerības kausā sērija ilgst līdz trim uzvarām, bet sērijas uzvarētāja noteikšanai dotas ne vairāk kā četras spēles. Neizšķirta rezultāta gadījumā sērijas uzvarētāju nosaka ar pēcspēles metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!