Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas sestajā mačā šodien savā laukumā tiekas ar latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", cenšoties duelī panākt neizšķirtu.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.16.45. Maču tiešraidē translēs kanāls TV6.

Rīgas "Dinamo" sērijā līdz četrām uzvarām atrodas iedzinējos ar 2-3. Ja Latvijas komanda šodien cietīs neveiksmi, tai sezona būs noslēgusies, bet uzvaras gadījumā abas komandas izšķirošo cīņu aizvadīs Ukrainā.

Abu komandu pirmajā cīņā pārāki ar 5:2 bija "Donbass" hokejisti, bet sekojošajā duelī Doņeckā mājinieki uzvarēja ar 3:1. Savukārt abu komandu trešajā duelī Rīgā pirmdien emocionālā spēlē pārāki ar 7:3 bija Latvijas vienības hokejisti, bet vēl pēc dienas Rīgas "Dinamo" piedzīvoja zaudējumu ar 1:4. Tikmēr rīdziniekiem tik ļoti svarīgajā piektajā spēlē "Dinamo" ar rezultātu 2:1 izcīnīja otro panākumu šīs sezonas Gagarina kausa izcīņā, samazinot rezultātu sērijā līdz minimumam.

Regulāro čempionātu Rīgas "Dinamo" noslēdza Rietumu konferences piektajā vietā, bet "Donbass" ierindojās ceturtajā pozīcijā un vien pēdējā kārtā izmantoja sava laukuma priekšrocības.

Abu komandu abās šīs sezonas tikšanās reizēs regulārajā čempionātā uzvarēja viesi - "Dinamo" ar 4:2 un "Donbass" ar 1:0. Otrā abu komandu cīņa notika vien 4.martā un vienībām bija noslēdzošā pirms izslēgšanas cīņu turnīra.

Rīgas "Dinamo" komanda Gagarina kausa spēlēm kvalificējusies pēc gada pārtraukuma un kopumā piekto reizi sešās KHL sezonās. Iepriekš vienībai divas reizes izdevies pārvarēt konferences ceturtdaļfinālu.

Savukārt "Donbass" komanda, kas KHL aizvada savu otro sezonu, Gagarina kausam kvalificējusies pirmoreiz.

Pirms Gagarina kausa spēlēm Rīgas "Dinamo" komandu piemeklēja jūtamas sastāva problēmas. Joprojām Rīgas "Dinamo" komandai nepalīdz roku lauzušais aizsargs Arvīds Reķis, bet muguras savainojuma dēļ sezona, visticamāk, beigusies kanādiešu uzbrucējam Kailam Vilsonam, kurš bija vienības rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat sezona beigusies uzbrucējam Mikam Indrašim, kurš guvis papēža kaula lūzumu, bet jau ilgstoši traumas dēļ komandai nevar palīdzēt arī aizsargs Oskars Cibuļskis.

Vienībai nevar palīdzēt arī Soču Olimpiādes laikā dopinga lietošanā pieķertais uzbrucējs Vitālijs Pavlovs.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas bija sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīja 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu. Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpina Cerības kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis bija izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!