Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā, turpinot mājas spēļu sēriju,piektdien "ARēnā Rīga" zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas ar 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) piekāpās Omskas "Avangard".

Mača devītajā minūtē "Avangard" labā vārtus guva Aleksandrs Frolovs. Piecas minūtes pirms otrā perioda beigām otros vārtus viesu labā guva Sergejs Kaļiņins.

Pēdējās trešdaļas ceturtajā minūtē Oskars Cibuļskis vienus vārtus atguva, bet tad KHL labākais vārtu guvējs Romāns Červenka divreiz pārspēja Krisu Holtu un nodrošināja "Avangard" uzvaru ar 4:1.


Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" šim mačam pieteiks septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus, līdz ar to kā septītais aizsargs tiks ģērbts Jēkabs Rēdlihs. Vārtus šodien sargās Kriss Holts.

Pirmais periods

Lai arī spēles ievadā abas komandas darbojās piesardzīgi, neliela iniciatīva piederēja laukuma saimniekiem, kas regulāri spēja pretinieku aizsardzības zonā pieturēt ripu gar laukuma malām, lūkojot pēc iespējam to iespēlēt vārtu priekšā. Pēc vienas no šādām izspēlēm labā pozīcijā tika izvirzīts Mārtiņš Karsums, tomēr metiens viņam nesanāca. Mazliet aizrāvušies ar uzbrukumiem, "Dinamo" spēlētāji aizmirsa par savu vārtu drošību, kad devītajā minūtē ļāva Aleksandram Ņesterovam netraucētam piespēlēm Frolovam, kurš no gaisa ar vienu pieskārienu raidīja ripu Holta sargātajos vārtos.

Pēc zaudētajiem vārtiem laukuma saimnieki no jauna pārvirzīja spēli "Avangard" aizsardzības zonā, vairākas reizes pie pretinieku vārtiem radot pamatīgu spriedzi. Tā vienā no epizodēm, kad Kari Ramo sargātā "cietokšņa" virzienā īsā brīdī no tuvas distances tika raidīti divi metieni, labu iespēju izlīdzināt rezultātu neizmantoja Mārtiņš Cipulis. Mazliet vēlāk pēc teicamas Sanda Ozoliņa piespēles lielā ātrumā viens pretim "Avangard" vārtiem tika izvirzīts Frēdriks Varjs, tomēr Ramo tika galā ar zviedra raidījumu.

"Dinamo" turpināja uzbrukt, bet divas ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām Jakubs Šindels mājiniekiem nodrošināja pirmās divas vairākuma minūtes šajā cīņā. Ari šeit lielisku iespēju pēc Ozoliņa piespēles neprata izmantot Varjs, pirmajām 20 mača minūtēm noslēdzoties ar rezultātu 1:0 viesu labā.

Otrais periods

Arī otro trešdaļu mājinieki sāka ar apņēmīgiem uzbrukumiem, diezgan bieži apdraudot Ramo sargātos vārtus, taču tie tā arī palika neieņemti. Tā vietā trešdaļas septītajā minūtē pēc Varja noraidījuma "Dinamo" spēlētāji pirmo reizi bija spiesti izturēt viena vīra deficītu, kas laukuma saimniekiem padevās nevainojami. Drīz pēc tam vairākumu bija iespēja realizēt jau "Dinamo" komandai, taču atkal Ramo un pašaizliedzīgi spēlējošie "Avangard" hokejisti nosargāja savus vārtus neskartus.

Līdzīgi kā pirmajā trešdaļā, arī šoreiz "Dinamo" uzbrukumi deva pilnīgi pretēju rezultātu, kad 15.minūtē Dmitrijs Rjabikins ar ļoti tālu piespēli izgājienam viens pret vienu izvirzīja Kaļiņinu, kurš pārliecinoši pārspēja Holtu, panākot 2:0. Uzreiz pēc tam mājiniekiem gan bija izdevība vienus vārtus atspēlēt, taču Ramo atkal tika galā ar īsā laikā veiktiem diviem mājinieku metieniem.

Trešdaļas beigas pēc Krišjāņa Rēdliha noraidījuma "Dinamo" komanda aizvadīja mazākumā, bet aizsarga noraidījuma pašās beigās par ripas izmešanu ārpus laukuma sodu izpelnījās arī komandas jaunieguvums Ville Nieminens. Pāris reizes spēlē veiksmīga iesaistījās Holts, bet rezultāts palika nemainīgs.

Trešais periods

Trešās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs rīdziniekiem izdevās atjaunot cerības uz panākumu, kad vispirms tika nopelnīts vairākums, bet vēlāk pēc laicīgas Cipuļa piespēles vārtus ar metienu tālajā stūrī guva aizsargs Cibuļskis. Mazāk nekā minūti vēlāk neizšķirtu varēja panāktu Miķelis Rēdlihs, kuram bija atlicis ieraidīt ripu tukšā "Avangard" vārtu stūrī, tomēr latvieša metiens pēdējā mirklī tika nobloķēts.

Mazāk nekā piecas minūtes pēc Cibuļska gūtajiem vārtiem Červenka atjaunoja divu vārtu pārsvaru "Avangard" komandai, pēc kā "Dinamo" spēlē iestājās tūlītējs kritums. Vispirms otro noraidījumu mačā izpelnījās Krišjānis Rēdlihs, bet brīdi vēlāk Varjs bez acīmredzamas vajadzības par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju izpelnījās noraidījumu līdz spēles beigām. Iegūto skaitlisko pārsvaru vārtu guvumā pārvērta viesi, kuru labā otro reizi izcēlās Červenka.

Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, mājiniekiem ciešot rezultāta izteiksmē pārliecinošu zaudējumu, kas ir pirmais šajā mājas maču sērijā.

"Dinamo" rindās par labāko spēlētāju tika nosaukts Guntis Galviņš.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks, #14 Jēkabs Rēdlihs.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #72 Ville Nieminen - #79 Fredrik Warg - #47 Mārtiņš Cipulis, #87 Gints Meija - #32 Jakub Sindel - #75 Ģirts Ankipāns, #66 Ainārs Podziņš - #73 Niclas Lucenius - #23 Juris Štāls.

Omskas "Avangard" sastāvs

Vārtsargi: #31 Ramo (#20 Kuzņecov).
Aizsargi: #11 Rjabikin - #41 Skoula, #91 Pivackin - #77 Belov, #9 Pervišin - #3 Ljamin.
Uzbrucēji: #10 Červenka - #42 Sjomin - #29 Averin, #82 Frolov - #40 Kaļiņin - #88 Ņesterov, #24 Popov - #19 Kurjanov - #37 Perežogin, #17 Pervušin - #78 Ivanov - #52 Vlasenkov, #89 Berdņikov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!