Foto: F64
Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien, 23. oktobrī, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā tiekas ar Novosibirskas "Sibirj".

Abu vienību duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā rīdzinieki ceturtdien samēros spēkus ar Omskas "Avangard", bet svētdien gaidāma tikšanās ar Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" un "Sibirj" savā starpā tikās pašā sezonas sākumā, kad 24.augustā uzvaru savā laukumā ar 2:1 izcīnīja Novosibirskas klubs. Abas vienības kopumā aizvadījušas 21 spēli, rīdziniekiem izcīnot tikai septiņas uzvaras.

Pagājušajā nedēļas nogalē krievu mediji ziņoja, ka Rīgas "Dinamo" papildināsies ar pieredzējušo krievu uzbrucēju Staņislavu Čistovu, kurš sezonu Maskavas "Spartak" komandā, tomēr pēc viena mača tika nosūtīts uz Krievijas Augstākās līgas (VHL) vienību Voskresenskas "Himik", kur deviņos mačos izcēlās ar diviem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Pagaidām gan šī informācija nav apstiprināta oficiāli.

Savā iepriekšējā mačā Rīgas "Dinamo" teju pirms nedēļas pagarinājumā ar 3:2 pārspēja Čerepovecas "Severstaļ" vienību, tiekot pie šosezon pirmās uzvaras savā laukumā. Pirms tam rīdzinieki bija piedzīvojuši trīs zaudējumus pēc kārtas. Savukārt šomēnes Latvijas klubs pārtrauca 14 zaudējumu sēriju.

Neveiksmīgā snieguma dēļ "Dinamo" atrodas stabili pēdējā pozīcijā Rietumu konferencē un visā līgā. Rīdzinieki 23 spēlēs guvuši desmit punktus un no konferences priekšpēdējā pozīcijā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliek 12 punktus. Tikmēr "Sibirj" ar 29 punktiem 22 mačos ir desmitajā vietā Austrumu konferencē, turklāt piektdien, uzvarot Habarovskas "Amur", tā pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Jau vēstīts, ka septembra beigās pēc abpusējas vienošanās Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu atstāja Sandis Ozoliņš, viņa vietu ieņemot komandas ģenerālmenedžerim Ģirtam Ankipānam, kurš šobrīd ir galvenā trenera pienākumu izpildītājs.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Rīgas "Dinamo" šī gada nogalē plāno arī startēt tradicionālajā Špenglera kausa izcīņā, kur grupā tiksies ar Šveices izlasi un Somijas augstākās līgas klubu Hāmēnlinnas HPK.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus "Dinamo" palika bez izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!