Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta kārtējā spēlē šodien savā laukumā uzņem iepriekšējo divu sezonu turnīra čempionvienību Maskavas "Dinamo", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Mačs sāksies plkst.19.30 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV6.

Pēc četrām uzvarām sezonas pirmajos četros mačos, nākamajās divās cīņās Rīgas "Dinamo" komanda cietusi divas neveiksmes. Turklāt otrdien aizvadītajā mačā ar Kazaņas "Ak Bars" tika arī ciesta pirmā neveiksme pamatlaikā, kad rīdzinieki savā laukumā piekāpās ar rezultātu 1:3.

Jau otrdienas maču Rīgā apmeklēja čehu uzbrucējs Vojtehs Polāks, kurš trešdien Latvijas komandas sastāvu papildināja oficiāli.

Tikmēr Maskavas "Dinamo" uzvaras izcīnīja pirmajās piecās sezonas spēlēs, bet iepriekšējā mačā otrdien cieta pirmo zaudējumu, kad Krievijas galvaspilsētas derbijā ar rezultātu 3:6 kapitulēja CSKA hokejistiem.

Paredzams, ka šajā mačā atpūtināts varētu tikt čempionu pamatvārtsargs Aleksandrs Jerjomenko, kurš pirmajās sešās spēlēs atvairījis 94,6% metienu un vidēji ielaidis 1,50 ripas. Tieši viņš tika atzīts par iepriekšējās nedēļas līgas labāko vārtsargu. Savukārt uzbrukumā tādu godu izpelnījās Rīgas "Dinamo" leģionārs Kails Vilsons.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Maskavas "Dinamo" ar 15 punktiem sešos mačos ieņem trešo vietu, par trim punktiem atpaliekot no līgas līderes Sanktpēterburgas SKA, bet Rīgas "Dinamo" ar 13 punktiem ieņem ceturto vietu, par punktu zaudējot arī Maskavas "Spartak" spēlētājiem.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā sestdien Rīgas "Dinamo" sacentīsies ar Aināra Podziņa pārstāvēto Podoļskas "Vitjaz" vienību, bet nākamajā pirmdienā tiksies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada cits Latvijas speciālists Pēteris Skudra.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!