Foto: F64

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) jau aizvadīta sezonas pirmā daļa. Latvijas klubu Rīgas "Dinamo" nospēlētājās 23 spēlēs pārsvarā uz priekšu "velk" leģionāri, kuri guvuši vairāk nekā pusi no komandas vārtiem.

KHL Rietumu konferencē Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem ieņem trešo vietu, atpaliekot no Sanktpēterburgas SKA (56 punkti 25 spēlēs) un Maskavas "Dinamo" (50 punkti 24 spēlēs). Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" pēc 23 spēlēm bija iekrājusi 23 punktus, bet visā regulārajā turnīrā tā izcīnīja 51 punktu. Tā kā rīdzinieki jau decembrī, visticamāk, iegūs vairāk punktu nekā visā pagājušajā sezonā kopā.

Latvijas kluba spēlētāji 23 spēlēs guvuši 58 un ielaiduši 44 vārtus. No 58 vārtiem leģionāri Marcels Hosa, Pols Ščehura, Kails Vilsons, Mets Robinsons un Macels Haščāks guvuši 31 "golu". Tikmēr 44 ielaistie vārti ir vismazāk Rietumu konferencē, bet visā līgā šajā rādītājā rīdziniekus apsteidz vien Kazaņas "Ak Bars", kas ielaidusi 40 vārtus.

Labākais vārtu guvējs komandā ir Hosa, kurš pretinieku vārtsargu pārspējis deviņas reizes. Viņš KHL šajā rādītājā ir 15.pozīcijā. Astoņus vārtus guvis Ščehura, septiņus – Vilsons, sešus – Robinsons, kas ir trešais labākais rādītājs starp aizsargiem. Veiksmīgākie latviešu vārtu guvēji ir Andris Džeriņš un Miks Indrašis, kuri iemetuši pa četriem vārtiem, kamēr Sandis Ozoliņš, Gints Meija un Mārtiņš Cipulis izcēlušies pa trim reizēm.

Līgas līderis ar 19 precīziem metieniem ir Daniss Zaripovs no Magņitogorskas "Metallurg", bet viņa komandas biedra Sergeja Mozjakina un Astanas "Baris" spēlētāja Brendana Bočenska kontā pa 14 vārtiem.

Savukārt visvairāk rezultativitātes punktus komandā guvis ir Vilsons, kurš bez septiņiem vārtiem izdarījis arī 15 rezultatīvas piespēles. Tātad viņa kontā 22 punkti, kas visas līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dot septīto vietu. Hosa ticis pie 20 punktiem (9+11), kas KHL viņu ierindo 16.vietā, pa 13 punktiem iekrājuši Ščehura (8+5) un Ozoliņš (3+10), bet vēl vismaz desmit rezultativitātes punktus guvuši Robinsons (6+6) un Indrašiš (4+6).

Ozoliņš 41 gada vecumā ir rezultatīvākais Rīgas "Dinamo" latviešu spēlētājs, kā arī septītais rezultatīvākais aizsargs līgā. No citiem Latvijas spēlētājiem Aleksandram Ņiživijam ir deviņi punkti (2+7), Vitālijam Pavlovam – astoņi (2+6), bet pa septiņiem punktiem guvuši Roberts Bukarts (2+5) un Gints Meija (3+4).

Līderi ar 36 rezultativitātes punktiem ir Zaripovs (19+17) un Mozjakins (14+22), bet labāko trijniekā ir arī vēl viens Magņitogorskas "Metallurg" spēlētājs Jans Kovaržs, kuram 30 punkti (8+22).

Vēl Vilsons ar 15 rezultatīvajām piespēlēm ir 10.vietā visā līgā starp uzbrucējiem, bet Hosa ar 11 piespēlēm ieņem 23. vietu. Tikmēr starp aizsargiem Ozoliņš ar 10 "asistiem" ir ceturtais labākais piespēlētājs KHL, bet Robinsons ar sešām piespēlēm ir 27.vietā.

Kā zināms, šogad Rīgas "Dinamo" vārtus sargājuši tikai leģionāri – Mikaels Telkvists un Jakubs Sedlāčeks. Rihards Cimermanis vairākas reizes bijis pieteikts spēlēm, taču laukumā viņš nav devies. Telkvists aizvada lielisku sezonu 18 spēlēs vidēji mačā ielaižot 1,59 vārtus un atvairot 94,1 pretinieku metienu. 1,59 ielaistie vārti ir trešais labākais rādītājs KHL, kamēr viņa atvairītais metienu procents ir sestajā vietā. Tikmēr Sedlāčeks piecās spēlēs ielaidis 2,14 vārtus un atvairījis 92,8 procentus pretinieku metienu.

Rīgas "Dinamo" komandā lielākais spēles laiks pieder Robinsonam, kurš ik maču laukumā vidēji pavada 23:53 minūtes (11.rādītājs līgā), Georgijs Pujacs vidēji mačā laukumā pavada 22:09 minūtes, Sandis Ozoliņš – 21:45 minūtes. No uzbrucējiem Vilsons un Hosa Rīgas "Dinamo" komandā laukumā pavada visilgāko laiku. Vilsons vidēji nospēlē 19:06 minūtes, bet Hosa - 18:42 minūtes.

Labākais lietderības koeficents komandā ir Robinsonam – "+9", bet visvairāk soda minūšu ir Kristapam Sotniekam, kurš uz noraidīto soliņa pavadījis 37 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!