Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" aizvadītās sezonas TOP 3 notikumus savā vērtējumā portālam "Delfi" sniedza komandas galvenais treneris Artis Ābols.

Ābols savu vērtējuma par aizvadīto sezonu un nākotnes plāniem sniedza intervijā ar portālu "Delfi". Pilnu interviju ar Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu pildītāju Ābolu lasiet otrdien.


Labākā spēle – uzvara 'Latvijas Dzelzceļa kausā'


Foto: F64

Arta Ābola vērtējuma sezonas labāko spēli dinamieši aizvadīja vēl pirms pašas sezonas - tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā.

Turnīrā rīdzinieki priekšsacīkstēs pieveica Espo "Blues" un Mitišču "Atlant" ar vienādu rezultātu 4:3, bet tad piekāpās Miķelim Rēdliham un Jaroslavļas "Lokomotiv" ar 1:4. Finālā "Dinamo" revanšējās "Lokomotiv", uzvarot ar 3:1 un pēc divu gadu pārtraukuma atkal izcīnot "Latvijas Dzelzceļa" kausu.

"Labākā spēle - LDz kausa fināls pret "Lokomotiv", jo spēle bija tik kvalitatīva, ātra un emocionāla, ka mēs pēc spēles runājām - wow, tas jau kā "play-off" hokejs no abām komandām," spēli pirms sezonas sākuma raksturo Ābols.


Sezonas vārti: bez variantiem – Miks Indrašis!!!


Foto: F64

Par sezonas spilgtāko momentu Artis Ābols viennozīmīgi nosauca Mika Indraša vārtus, kuri izsauca rezonansi ne tikai KHL, bet visā pasaulē.

22.janvāra spēlē "Arēnā Rīga" Indraša supervārti līdzjutējiem pat lika aizmirst zaudējumu 1:2 cīņā ar Miķeli Rēdlihu un Jaroslavļas "Lokomotiv". Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Indrašis izlīdzināja rezultātu 1:1 - būdams aiz vārtiem, Indrašis pacēla ripu uz nūjas lāpstiņas un burtiski ienesa ripu vārtos.

Pagarinājumā rīdzinieki gan zaudēja vārtus un zaudēja visā mačā, taču vēl ilgi tajā vakarā līdzjutēji runāja par Miku Indraši.

"Skaistākie vārti - Indraša pret "Lokomotiv"! Tie gan nav komandas izspēlēti, bet individuāli vārti. Viens ir atļauties tādus mest, otrs - to vajag izdarīt, saprast, ka ir pareizais brīdis, ka neviens neksrien virsū. Tas nav nemaz tik vienkārši. Vajag veiklas rokas, kas neaug "no vienas vietas", jābūt tehniskam spēlētājam, kāds ir Indrašis," golu-šedevru raksturo Ābols.

Sezonas sarūgtinājums – zaudējums Ufā


Foto: LETA

Vieno sāpīgākajiem zaudējumiem sezonā Rīgas "Dinamo" piedzīvoja novembrī neilgi pēc Ābola stāšanās pie stūres - 3:7 viesos pret Ufas "Salavat Julajev".

Otrās trešdaļas sākumā Rīgas "Dinamo" spēja panākt izlīdzinājumu 1:1, tomēr turpinājumā zaudēja četrus vārtus nepilnu 11 minūšu laikā un turpinājumā vairs nespēja pacīnīties par uzvaru.

"Man briesmīgākā spēle, kad es jutos vissliktāk, bija Ufā 3:7 pret "Salavat Julajev". Arī savā ziņā mācība, jo sākumā visu uztvēru ļoti personīgi, ka es zaudēju, ka neprotu vadīt komandu. Gāju uz preses konferenci, un viss trīcēju. Nesapratu, kas notiek, spēle beigusies, uztraukumam nav pamata, tā kā kauns, vai," spēli raksturo Ābols. "Atlidojām uz Rīgu, brīvdienās kaut ko gribēju pierakstīt savās piezīmēs, nevaru pildspalvu noturēt. Sabijos - divas nedēļas esmu "v.i." un man jau insults? Nafig man tas vajadzīgs! Pats no sevis nobijos! Parunāju ar komandas ārstu - veģetatīvā nervu sistēma pārpūlēta. Bet nu pats tā nobijos, ka līdz tādam stāvoklim vēlāk vairs neesmu nonācis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!