Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" sezonas tālākā izbraukuma trešajā mačā šodien pret Tālo Austrumu vienību Novosibirskas "Sibirj" centīsies pārtraukt trīs zaudējumu sēriju.

Spēle sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika. Cīņu tiešraidē būs iespējams redzēt kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" dosies uz Novokuzņecku, lai 3.oktobrī aizvadītu maču ar vietējo "Metallurg" komandu, kas būs noslēdzošais šīs izbraukuma sērijas mačs.

Līdz ar to šajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" hokejisti devušies maršrutā Rīga-Novosibirska-Habarovska-Vladivostoka-Habarovska-Novosibirska-Novokuzņecka-Novosibirska-Rīga.

Kā zināms, pirmajā šī izbraukuma spēlē rīdzinieki ar rezultātu 1:2 piekāpās Habarovskas "Amur" hokejistiem, bet svētdien ar 0:3 Vladivostokā atzina vietējās "Admiral" pārākumu, kam šī ir pirmā sezona KHL. Kopumā rīdzinieki jau ir cietuši trīs zaudējumus pēc kārtas.

Tālajā izbraukumā Rīgas "Dinamo" sastāvā devušies vārtsargi Mīkaels Telkvists, Jakubs Sedlāčeks un Rihards Cimermanis; aizsargi Sandis Ozoliņš, Mets Robinsons, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis un Edgars Siksna; kā arī uzbrucēji Marcels Hosa, Kails Vilsons, Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Cipulis, Pols Šekura, Andris Džeriņš, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs, Artūrs Kuzmenkovs, Roberts Bukarts, Juris Upītis, Vojtehs Polāks un Andris Siksnis.

Mājās palicis savainotais uzbrucējs Marcels Haščāks, bet aizsargs Mārtiņš Porejs un uzbrucējs Māris Bičevskis palīdzēs Latvijas čempionāta komandai "Dinamo Juniors".

Pēc veiksmīgā sezonas sākuma Rīgas "Dinamo" šobrīd ir nedaudz zaudējuši savas pozīcijas, Rietumu konferences kopvērtējumā ar izcīnītiem 18 punktiem 11 spēlēs ieņemot piekto vietu.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" pretinieki "Sibirj", kuri svinējuši divas uzvaras pēc kārtas, ar 15 punktiem deviņos mačos ieņem astoto vietu Austrumu konferencē.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!