Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" finansiālā situācija ir smaga, un komandas vadība turpina meklēt problēmas risinājumu, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongresā atklāja "Dinamo" padomes loceklis Guntis Ulmanis.

"Smaga situācija. Risinās finanšu jautājums… Neviens nav pasargāts no izmaiņām pasaules situācijā. Šodien ir skaidri zināms, ka Rīgas "Dinamo" finansējums ir nodrošināts, bet papīri nav parakstīti," no tribīnes stāstīja Ulmanis.

Ulmanis skaidroja, ka "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis bieži Maskavā mēģina risināt šo jautājumu, tomēr vienmēr viņš saņem pretjautājumu, kāpēc finansējumu nevar savākt Latvijā. "Nu nevaram mēs šeit miljonus savākt," sacīja Ulmanis.

"Visi tie solījumi no dažādiem finanšu centriem nav mainījušies. Krievijas finanšu centriem, būsim atklāti, jo Latvijā tādas iespējas nav. Savickis caur "Itera" kompāniju risina šo jautājumu. Skaidrs, ka Latvijā nav tādas naudas, tāda finansējuma. Mums jau KHL saka, vai tad Latvijas ekonomika nevar palīdzēt vienam klubam? Bet es jau tā nevaru teikt, jo Rīgas "Dinamo' nav vienīgā sporta komanda. Visi no Krievijas teikuši – neuztraucies, finansējums būs. Teica, ka līdz septembra beigām, oktobra vidum būs paraksti.

Lai gan jau vasarā Rīgas "Dinamo" solīja, ka finanšu jautājums būs sakārtots, tas joprojām nav noticis. Ulmanis nemācēja skaidrot, kādēļ tāda ir situācija. "Neviens nezina, kāpēc nav uzlikti paraksti. Bet nav bijuši signāli, kas liek šaubīties, ka paraksti nebūs."

Pēc Ulmaņa teiktā, Rīgas "Dinamo" budžets nav galīgi tukšs. "Kaut kas jau tajā kasē ir, galīgi tukša nav. Bet nav jau arī pamata panikai. Jo tas atalgojums, kas ir hokejistiem ar pagaidu līgumiem, tāpat ir augstāks par skolotājiem, mediķiem. Viņiem nav iemesla kliegt, ka nav paēduši, apģērbušies, nevar nodrošināt ģimenei labus dzīves apstākļus, utt. Komanda to labi saprot un nav nekādas pazīmes, ka komanda varētu pajukt."

Ulmanis nevarēja teikt, vai spēlētāji saņem algu. "Ir brīži, kad saņem, bet brīžiem ir jāpagaida. Nav bijis brīža, kad viņi būtu piekrāpti vai kaut ko nesaņemtu."

Tāpat Ulmanis sacīja, ka 'viņaprāt, ar treneriem ir noslēgti pilnvērtīgi līgumi, kas līdz šim nebija.

"Naudas jautājums" starpsezonā bija viens no galvenajiem saistībā ar Rīgas "Dinamo". Jau jūnijā izskanēja runas, ka rīdziniekiem ir problēmas ar "naudas maciņa" piepildīšanu, lai gan iepriekšējās sezonās kluba budžets bija ap 15 miljoniem ASV dolāru. Kluba vadība jūlija sākumā solīja, ka tuvākajā laikā tiks noslēgts sponsorēšanas līgums, bet, sākoties treniņnometnei jūlija beigās, nekāda skaidrība šajā jautājumā nebija. Augustā pēc dažiem paziņojumiem likās, ka migla ir kliedēta un nauda sameklēta, tomēr "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis Latvijas masu medijiem apgalvoja, ka budžets nav piepildīts ar nepieciešamo naudu.

Pats Savickis septembrī atzina, ka šajā mēnesī hokejistiem algas kavēsies, tomēr finanšu meklēšana turpinās. Tikmer KHL vadība paziņoja, ka visas komandas šīs sezonās čempionātu pabeigs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!