Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulāro čempionātu pēc pārtraukuma ar zaudējumu trešdien atsāka Rīgas "Dinamo", kas Sanktpēterburgā sivā cīņā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Rietumu konferences līderiem SKA.

Pirmā perioda priekšpēdējā minūtē SKA uzbrucējs Jevgeņijs Artjuhins mazākumā pārspēja "Dinamo" vārtsargu Māri Jučeru. Otrā perioda vidū Frederiks Vargs izlīdzināja rezultātu.

Uzvaras vārtus SKA labā pēdējās trešdaļas vidū guva Viktors Tihonovs.

Pirms spēles

Šīsdienas spēlei treneri pieteiks sešus aizsargus un 12 uzbrucējus, un no tiem hokejistiem, kuri ir atbraukuši uz Sanktpēterburgu, malā paliks
Jēkabs Rēdlihs
,
Juris Štāls
un
Mārtiņš Cipulis
. Savukārt pēc savainojuma sadziedēšanas šodien ierindā atgriezīsies
Andris Džeriņš
, kurš rokas lūzumu oktobra sākumā guva tieši Sanktpēterburgā. Vārtus šajā mačā spēlē sargās
Māris Jučers
.

Pirmais periods

Mačs iesākās ar SKA komandas pārsvaru, un viņi izdarīja pirmos metienus pa Jučera sargātajiem vārtiem, taču ripa pirmajos divos mēģinājumos lidoja garām. Spēles turpinājumā iniciatīva piederēja mājiniekiem, bet bīstamus metienus viņi varēja izdarīt pēc ātras ieiešanas uzbrukuma zonā, kamēr "Dinamo" hokejisti atbildēja ar nesekmīgiem pretuzbrukumiem. Perioda vidū ripu joprojām vairāk kontrolēja SKA hokejisti, tomēr bīstamāk uzbruka rīdzinieki, bet pretinieku vārtsargs Jakubs Štepaneks savus pienākumus pildīja veiksmīgi.

Nedaudz vēlāk spēles gaita izlīdzinājās, bet 15.minūtē labu metienu izdarīja Roberts Bukarts, taču vārtsargs briesmas novērsa. Līdzīgā spēlē divas minūtes pirms trešdaļas beigām "Dinamo" pirmo reizi spēlēja vairākumā, taču tajā rīdzinieki ātri kļūdījās - Aleksandra Ņiživija piespēli pārtvēra Jevgeņijs Artjuhins, kurš izgāja viens pret Jučeru un izvirzīja vadībā SKA vienību. Vairākuma turpinājumā labu metienu izdarīja Niklass Luceniuss, taču Štepaneks to tvēra.

Otrais periods

Pēc pirmā pārtraukuma komandas apmainījās ar labiem uzbrukumiem, spēles tempam kļūstot ļoti ātram, taču ilgāku brīdi neviena no vienībām metienus uz vārtiem neizdarīja. Trešdaļas ceturtajā minūtē brīvu metienu izdarīja Guntis Galviņš, taču drīz vien spēlē atkal bija jāiesaistās Jučeram, jo SKA devās pretuzbrukumā. Šajā periodā ripu vairāk kontrolēja "Dinamo", kuri daudz biežāk kombinējās pretinieku aizsardzības zonā, taču Sanktpēterburgas komanda atbildēja ar ātriem un daudz bīstamākiem uzbrukumiem.

Devītajā minūtē Rīgas kluba hokejistiem bija otra iespēja vairākumā, kurā vārti gan netika gūti, taču izlīdzinājumu uzreiz pēc tā panāca Frederiks Vargs, kurš bija pirmais pie vārtsarga atsistās ripas. Pēc neizšķirta rezultāta atjaunošanas noraidījumu nopelnīja "Dinamo" uzbraucējs Marcels Hosa, un mazākumā teicamu spēli demonstrēja Jučers, bet Miķelis Rēdlihs pārtvēra ripu un mazākumā apdraudēja Štepaneka vārtus. Tāpat pēc iznākšanas no noraidīto soliņa arī Hosam bija iespēja, kuru viņš neizmantoja. Četras minūtes pirms otrā perioda beigām Bukartam ar noteikumu pārkāpumu neļāva izvirzīt vadībā "Dinamo", bet vairākums arī trešajā piegājienā palika neizmantots.

Savukārt, kad līdz trešdaļas beigām bija palikusi minūte, Hosa vēlreiz tika nosēdināts uz noraidīto soliņa, bet, neskatoties uz lielo spiedienu uz Jučera vārtiem, rezultāts nemainījās.

Trešais periods

Noslēdzošās 20 minūtes iesākās līdzīgā cīņā, taču bez nopietniem draudiem uz vārtiem. Trešdaļas pirmais bīstamais moments bija pie "Dinamo" vārtiem, taču Jučers ripu tvēra, tādējādi novēršot briesmas. Uzreiz pēc šīs epizodes viesi vēlreiz spēlēja vairākumā, kurā Mārtiņš Karsums bija tuvu vārtu gumumam, tomēr viņš trāpīja pa vārtu pārliktni. Arī atlikušajā vairākuma laikā vārti netika gūti. Trešdaļas vidū vairākas vārtu gūšanas iespējas bija SKA komandai, bet "Dinamo" spēlētāji ar kopējām pūlēm savus vārtus atstāja neskartus.

Tomēr 12.minūtē mājinieki prata izvirzīties vadībā, kad nepārāk spēcīgu metienu izdarīja Viktors Tihonovs, bet Jučers neredzēja metiena brīdi un ripa ielidoja vārtos. Rīgas "Dinamo" nevilcinājās un metās uzbrukumā, kurā labu izdevību sev izkārtoja Miķelis Rēdlihs, tomēr Štepaneks situāciju kontrolēja. Trešdaļas pēdējās minūtēs SKA komanda pārgāja uz pretuzbrukumu taktiku, kas rīdziniekiem ripu ļāva kontrolēt daudz vairāk. To izmantot Latvijas komandas spēlētājiem izmantot īsti neizdevās, jo mājinieki aizsardzībā spēlēja precīzi. Divas minūtes pirms spēles beigām Oskars Cibuļskis izdarīja paviršu piespēli un gandrīz no drošu vārtu zaudējuma atkal glāba Jučers. Pēdējā minūtē "Dinamo" vārtsargs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr šoreiz tas neatmaksājās un tika piedzīvots zaudējums.

Rīgas "Dinamo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #37 Māris Jučers (#31 Chris Holt).

Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #44 Oskars Cibuļskis, #6 Arvīds Reķis - #11 Kristaps Sotnieks.

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts – #19 M. Rēdlihs, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #81 Marcel Hossa - #73 Niclas Lucenius - #75 Ģirts Ankipāns, #21 Roberts Bukarts - #18 Andris Džeriņš - #87 Gints Meija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!