Foto: F64
Rīga, 11.sept., LETA. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pēc vienības galvenā trenera Ģirta Ankipāna domām šobrīd spēlē diezgan jaudīgi.

Rīgas "Dinamo" otrdien savā laukumā ar 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) uzveica Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo" vienību, gūstot trešo uzvaru piecos mačos.

"Kā jau pirms spēles domājām, tad uzvarēs tas, kas spēs uzturēt augstāku spēles tempu," pēc mača preses konferencē sacīja Ankipāns. "Mums tas izdevās, un puiši uz ledus atdeva visus 100%, izpildot spēles plānu. Paldies hokejistiem, kuri parādīja ļoti lielu pašatdevi un darbojās tā kā bijām plānojuši."

Ankipāns arī noteica, ka ir apmierināts ar pašreizējo sniegumu. "Ar sezonas sākumu, protams, esmu apmierināts, jo komanda, līdzīgi kā pirmssezonas pārbaudes mačos, spēlē diezgan jaudīgi."

Vārtus Rīgas komandas sastāvā guva soms Matiass Mitinens, itāļu izcelsmes kanādiešu aizsargs Metjū Majone, Andris Džeriņš un zviedrs Līnuss Videls, bet pretiniekiem ar precīziem metieniem izcēlies Daniils Tarasovs un Iļja Ņikuļins.

Džeriņa vārtu guvumā liels nopelns bija krievu leģionāram Dmitrijam Šuļeņinam, kura metienu pielaboja Latvijas izlases uzbrucējs. "Šodien ļoti labi strādājām gan mūsu aizsardzības zonā, gan uzbrukumā. Ja kāds kļūdījās, otrs uzreiz piesedza. Šī bija ļoti pelnīta uzvara," kluba mājaslapā internetā citēts krievu hokejists.

"Lai gan spēles informators ziņoja, ka vārtus guvu es, patiesībā, tos guva Džeriņš. Dzierkals ļoti labi pieturēja ripu, izspēlēja man uz zilo zonu un es nekavējoties metu pa vārtiem. Vārtu priekšā cīnījās Džeriņš, kurš mainīja ripas lidojuma virzienu. Labs vārtu guvums," atzīstas Šuļeņins. "Iepriekšējā sezona Rīgas "Dinamo" komandai bija ļoti nesekmīga. Šis ir cits gads, esam uz pareizā viļņa."

"Pirmā mājas spēļu sērija vērtējama pozitīvi. Atmosfēra Arēnā ir lieliska. Ir fantastisks līdzjutēju atbalsts. Šeit atrasties ir ļoti patīkami," piebilda hokejists.

"Apsveicu Rīgas "Dinamo" ar uzvaru. Mēs nopietni gatavojāmies šai spēlei un saprotam, ka sezonas sākumā esam nonākuši sarežģītā situācijā," noteica maskaviešu stūrmanis Vladimirs Vorobjovs. "Spēli sākām labi, pirmās desmit minūtes viss izdevās, taču tad pretuzbrukumā ielaidām vārtus un situācija mainījās. Pat nezinu, kas notika."

Indrašis viesu komandas sastāvā šajā spēlē laukumā pavadīja 16 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā Latvijas hokejists ne reizi nemeta pa vārtiem, bet trīs minūtes un 59 sekundes bija uz ledus vairākuma izspēlēs.

"Puisis cenšas, taču mēs no viņa gribam sagaidīt vairāk," Vorobjovs komentēja Indraša lomu komandā. "Gribam vairāk gūtos vārtus un domāju, ka pēc aklimatizācijas jaunā komandā viņš spēlēs labāk, jo Miks ir talantīgs hokejists."

Pēc tam Latvijas klubs pēc panākuma pret Maskavas "Dinamo" dosies tālā izbraukumā pie Pekinas "Kuņluņ Red Star", Habarovskas "Amur" un Vladivostokas "Admiral" komandām, mājās atgriežoties 23.septembrī.

Austrumu konferencē šobrīd līdere ar desmit punktiem piecās spēlēs ir Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet pa astoņiem punktiem četrās spēlēs ir Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Tikmēr Rietumos vadībā ar astoņiem punktiem četros mačos ir Helsinku "Jokerit", bet Jaroslavļas "Lokomotiv" ar tikpat punktiem piecos dueļos ir otrā. Savukārt Rīgas "Dinamo" Rietumu konferencē ar piecās spēlēs nopelnītiem septiņiem punktiem ir trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!