Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" vadība sola sestdien paredzētajā "Winter Ice Break" spēlē atklātajā laukumā līdzjutējiem neaizmirstamu maču.

Sestdien pirmo reizi Latvijā notiks atklātā Rīgas "Dinamo" spēle, kurā rīdzinieki uzņems Minskas "Dinamo". Mačs notiks Purvciemā pie Rīgas 84. vidusskolas, kas atrodas blakus tā sauktajam Pļavnieku "atkritumu kalnam".

Kā intervijā KHL mājaslapai norādījis Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, gatavošanās spēlei nebija no tām vieglākajām, jo spēles vietā nācies nodrošināt atbilstošas komunikācijas, uzlikt KHL nolikumam atbilstošu laukumu ar apmalēm, aizsargstikliem, apgaismojumu un skatītāju tribīnes. "Atsevišķi jāuzsver tribīnes, jo vajadzēja nodrošināt skatītāju drošību, jo cilvēki jau nestāvēs uz vietas, bet aktīvi atbalstīs komandu. Bet viss ir izdevies."

Savickis norāda, ka skatītāju skaita ziņā neizdosies pārspēt Helsinkos notikušo KHL atklāto spēli, kur uz "Jokerit" un Sanktpēterburgas SKA dueli bija atnākuši 18 000 līdzjutēju, jo Purvciemā maču varēs klātienē vērot aptuveni 8000 fanu. Toties Savickis sola, ka būs vairāki pasākumi, lai visi atnākušie justos ļoti labi. Rīgas "Dinamo" vadītājs piebilst, ka spēles vietā tiks tirgots arī alus.

"Vienīgais, ko mēs nespējam ietekmēt, ir dabas apstākļi. Katru dienu "Dinamo" padome pēta laika prognozi. Te sola "mīnusus", te "plusus"... 20. janvārī spēle sāksies pulksten , un šobrīd uz to laiku nokrišņus nesola," sacījis Savickis, piebilsto, ka atklātajā arēnā līdzjutējiem būs tikai stāvvietas. "Arī VIP tribīnē," apgalvo Savickis.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" mājaslapa internetā vēsta, ka, ērtākai nokļūšanai spēles norises vietā, tiks organizēti speciāli autobusi no Rīgas centra.

Ieeja spēles norises vietā jau no plkst., kur fanu zonā apmeklētājiem būs pieejamas Rīgas "Dinamo" un tās partneru organizētās aktivitātes un izklaides, kā arī īpašā, šim pasākumam veltītā atribūtika. Tāpat būs pieejami Latvijas amatnieku un ražotāju izstrādājumi.

Paredzēts, ka bērniem būs nodrošinātas jautras rotaļas un spēles mazajiem skatītājiem, kā arī dažādi priekšnesumi un citas aktivitātes. Ikvienam būs iespēja pielikt savu roku īpašās "Winter Ice break" kūkas gatavošanā, kas spēles beigās tiks pasniegta komandām, kā arī izrotāt katram savu kūku, ko varēs notiesāt turpat uz vietas.

No plkst. uz Fanu zonas lielās skatuves iesildīties spēlei aicinās pazīstami mūziķi - hip hopa grupa "Fakts", ritma apvienība "Pulsa efekts" un Dinamo himnas autori , rokgrupa "Dzelzs Vilks", savukārt spēles laikā možu garu un mundrumu klātesošajiem palīdzēs uzturēt Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi.

Spēles starplaikos uzstāsies Latvijas sinhronās slidošanas komandas "Amber" meitenes, kā arī populārais mūziķis Intars Busulis un Abonementa orķestris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!