Foto: F64

Lai gan Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" praktiski nav cerību iekļūt Gagarina kausa izcīņā, pēc regulārā čempionāta Latvijas klubam sezona nebeigsies.

Kā intervijā Krievijas laikrakstam "Sport – Express" pavēstīja KHL prezidents Aleksandrs Medvedjevs, tas desmit komandas, kuras neiekļūs Gagarina kausa izcīņā, sacentīsies citā turnīrā.

"Šodien es, kā KHL prezidents, apstiprināju nolikumu par jauna turnīra rīkošanu. Turnīrā spēlēs tās 10 komandas, kuras neiegūs ceļazīmes uz Gagarina kausa izcīņu. Turnīrs sāksies februāra trešajā dekādē un turpināsies līdz 20.martam. Uzvarētājs iegūs šī turnīra galveno trofeju – Cerību kausu," teica Medvedevs.

Tā kā Rietumu konferencē būs sešas neveiksminieces, bet Austrumu konferencē tikai četras, tad šim turnīram būs nedaudz savādāka izspēles kārtība, nekā klasiskos "play off turnīros. Medvedevs skaidroja, ka Rietumu konferencē būs kvalifikācijas spēles, pēc kurām divas komandas "būs brīvas". Tālāk sacensības ritēs pēc "play off" principa savas konferences ietvaros un abu konferenču uzvarētāji tiksies finālā. KHL prezidents izteica cerību, ka šādas turnīrs nebūs vienreizējs, bet notiks katru gadu.

Pēc Medvedeva teiktā, atbalstu turnīram pauduši praktiski visas KHL komandas. KHL kā rīkotāja uzņēmusies segt arī daļu no izdevumiem – par transporta pakalpojumiem, tiesnešu apmaksu, utt. Tāpat plānots, ka turnīram būs savs balvu fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!