Foto: AP/Scanpix/LETA
Pēc tam, kad ceturtdien Šveices izlase Špenglera kausa izcīņas apakšgrupu turnīra spēlē ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Somijas klubu Hāmēnlinnas HPK, kļuva skaidrs, ka Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" piektdien spēlē par iekļūšanu šo sacensību pusfinālā mērosies spēkiem ar savu bijušo spēlētāju Oskara Cibuļska un Andra Džeriņa pārstāvēto Čehijas vienību Hradeckrālovas "Mountfield".

Šveices izlase ceturtdien svinēja otro uzvaru tikpat spēlēs, jo otrdien ar 6:1 sagrāva Rīgas "Dinamo", kas savukārt trešdien papildlaikā ar 4:3 pārspēja HPK.

Pret HPK komandu šveiciešiem vārtus guva Tristans Šervejs, Reto Šēpi, Noā Rouds un Žoels Vermēns.

Rīdzinieki ieņēma otro vietu Katīnī vārdā nosauktajā grupā, kurā pirmā bija Šveice, uzreiz iekļūstot pusfinālā, kamēr trešā palika HPK vienība. Savukārt "Mountfield" palika pēdējā Toriāni vārdā nosauktajā grupā, līdz ar to izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Čehijas vienībai pretim nāks tieši Latvijas klubs.

Katīni grupā Šveices izlase tika pie sešiem punktiem, Rīgas "Dinamo" izcīnīja divus, bet HPK vienu punktu.

Tikmēr "Mountfield" Toriāni grupā palika pēdējā, pie punktiem netiekot, jo abos mačos cieta zaudējumu. Vispirms ar 3:5 tika atzīts Kanādas izlases pārākums, bet trešdien ar 1:5 zaudēts mājiniecei "Davos" komandai.

Džeriņš "Mountfield" komandā spēlē otro sezonu, bet Cibuļskim šī Čehijas klubā ir pirmā sezona, abiem diviem pirms tam ilgstoši pārstāvot Rīgas "Dinamo" vienību.

Vēlāk ceturtdien vietu pusfinālā nodrošināja arī Kanādas izlase, kas Torīni grupas pēdējā mačā ar 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) uzvarēja turnīra saimnieci "Davos". Uzvarētājiem divus vārtus guva Endrū Ebets. Apakšgrupas noslēgumā Kanādai bija seši, "Davos" komandai trīs punkti, bet "Mountfield" palika tukšā. "Davos" līdz ar to par vietu pusfinālā tiksies ar HPK komandu.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kurš šogad notiek jau 91.reizi.

Rīgas "Dinamo" Špenglera kausa piedalās otro reizi. Debija bija 2011.gadā, kad rīdzinieki tika līdz finālam, taču toreiz izšķirošajā spēlē zaudēja turnīra saimniekiem "Davos" hokejistiem.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices. Savukārt iepriekšējos divus gadus finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!