Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas piektajā spēlē šodien izbraukumā tiekas ar Krievijas klubu Maskavas CSKA.

Mačs sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Rīgas "Dinamo" šīs sezonas četros mačos ir tikusi tikai pie četrām uzvarām - vispirms aizvadītajā nedēļā sezonas pirmajā spēlē ar 2:1 uzveikusi Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas, bet svētdien izbraukumā ar 5:1 tika pārspēti līgas jaunpienācēji Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas. Savukārt trešā uzvara tika izcīnīta otrdien, kad rīdzinieki ar 3:1 Maskavā pieveica turienes "Spartak", sagādājot tai pirmo zaudējumu sezonā, bet ceturtdien ar 4:2 viesos tika pārspēta latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" vienība no Ukrainas.

Jaunās sezonas ievadā Rīgas klubs ticis pie maksimāli iespējamajiem 12 punktiem. To bez rīdziniekiem iespējusi arī Sanktpēterburgas SKA komanda un līgas čempioni Maskavas "Dinamo".

Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" pašlaik ar 12 punktiem ieņem trešo vietu, bet CSKA ar pieciem punktiem ir astotie.

Ar šo maču noslēgsies Rīgas kluba sezonas pirmais izbraukums, kam sekos četras mājas spēles.

Pirmajā izbraukumā treneri līdzi bija paņēmuši trīs vārtsargus - Mīkaelu Telkvistu, Jakubu Sedlāčeku un Rihardu Cimermani; desmit aizsargus - Sandi Ozoliņu, Krišjāni Rēdlihu, Georgiju Pujacu, Metu Robinsonu, Kristapu Sotnieku, Arvīdu Reķi, Oskaru Cibuļski, Rodrigo Laviņu, Edgaru Siksnu un Mārtiņu Poreju; kā arī 15 uzbrucējus - Marcelu Haščāku, Polu Šekuru, Miku Indraši, Aleksandru Ņiživiju, Kailu Vilsonu, Marcelu Hosu, Robertu Bukartu, Andri Džeriņu, Gintu Meiju, Juri Upīti, Artūru Kuzmenkovu, Mārtiņu Cipuli, Vitāliju Pavlovu, Gunāru Skvorcovu un Deividu Sarkani.

Ņiživijs un Haščāks gan savainojumu dēļ jau atgriezušies Rīgā. Zināms, ka Haščāks pēdas traumas dēļ nespēlēs aptuveni četras nedēļas.

No tiem hokejistiem, kas kopā ar Rīgas "Dinamo" gatavojās sezonai, mājās palika savainotais uzbrucējs Māris Bičevskis, bet jaunais uzbrucējs Kārlis Ozoliņš bija palicis Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" rīcībā.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!