Foto: F64
Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta priekšpēdējās mājas spēļu sērijas pēdējā spēlē uzņem Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību, ko pārstāv arī tā kādreizējais uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. To tiešraidē varēs vērot kanālā "TV6".

Šajā mačā rīdzinieki centīsies pārtraukt trīs zaudējumu sēriju, jo iepriekšējās trijās šīs mājas spēļu sērijas cīņās viņi cietuši neveiksmes. Pirmajos divos mačos Latvijas klubs rādīja cienījamu sniegumu, bet cieta divas neveiksmes - ar 1:2 mača izskaņā piekāpās līgas līdervienībai Sanktpēterburgas SKA un ar 3:4 atzina Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu. Savukārt trešajā mačā "Dinamo" labu spēli rādīja vien pēdējās desmit minūtēs un ar 4:5 zaudēja Mitišču "Atlant" vienībai, ko pārstāv arī tā kādreizējais kapteinis Sandis Ozoliņš.

Pirms šīs četru mājas spēļu sērijas "Dinamo" klubu pameta divi spēlētāji - pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš devies uz Čehijas vienību Prāgas "Lev", un kanādiešu aizsargs Metjū Karls, kurš sezonu turpinās Šveicē. Kluba vadība izteikusies, ka jau gatavojas nākamajai sezonai, dodot iespēju sevi pierādīt gados jaunajiem hokejistiem.

28 gadus vecais M.Rēdlihs pirmajās četrās KHL sezonās bija viens no Rīgas "Dinamo" uzbrukuma līderiem, bet starpsezonā pārgāja uz atjaunoto "Lokomotiv" komandu. Šosezon Jaroslavļas kluba rindās viņš piedalījies 29 spēlēs, izceļoties vien ar trim gūtajiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Abas komanda pirmoreiz šosezon savā starpā tikās septembrī, kad "Lokomotiv" izcīnīja uzvaru savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 2:1.

Pēc šī mača Latvijas klubs dosies uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā, ko sestdien agri no rīta pēc Latvijas laika uzsāks Habarovskā. Pēc izbraukuma sērijas KHL čempionātā sāksies pārtraukums, kas būs saistīts ar valstsvienību cīņām, bet tad Rīgas "Dinamo" atliks aizvadīt regulārā čempionāta pēdējos trīs mačus savā laukumā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 45 spēlēs ieņem 13.vietu. Septiņas spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem, saglabājot ļoti minimālas izredzes iekļūt izslēgšanas cīņās.

Savukārt "Lokomotiv" ar 84 punktiem atrodas šīs pašas konferences ceturtajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!