Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" trešdien Kazahstānas galvaspilsētā Astanā notiekošā "Prezidenta kausa" otrajā spēlē ar rezultātu 2:4 (1:0, 0:2, 1:2) zaudēja vietējai komandai Astanas "Baris".

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Andris Džeriņš un Lauris Dārziņš, kurš realizēja soda metienu, bet "Baris" rindās ar diviem precīziem metieniem izcēlās Talgats Žajlauovs, bet vēl pa vieniem vārtiem guva arī Vadims Krasnoslobodcevs un Jirži Novotnijs.

Mačs iesākās ar atklātu hokeju, un abas komandas izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, taču labi spēlēja abi vārtsargi Kriss Holts "Dinamo" sastāvā un Vitālijs Jeremejevs "Baris" vārtos. Pirmās trešdaļas vidū "Dinamo" gandrīz divas minūtes spēlēja piecatā pret trim pretiniekiem, tomēr šo lielo vairākumu Latvijas klubs nespēja izmantot.

Mača 15.minūtē "Dinamo" izveidoja ātru pretuzbrukumu, kuru ar rezultatīvu metienu noslēdza Džeriņš - ripa atsitās pret vārtu stabu un ielidoja "Baris" vārtos. Atlikušajā pirmās trešdaļas laikā "Dinamo" divas reizes pēc kārtas spēlēja skaitliskajā mazākumā, tomēr "Baris" hokejistiem neizdevās izlīdzināt rezultātu.

Otrajā trešdaļā turpinājās atklāts hokejs un spraiga cīņa, bet 26.minūtē "Baris" izdevās izlīdzināt rezultātu. "Dinamo" hokejisti kļūdījās uz savas zilās līnijas un "Baris" izveidoja pretuzbrukumu, ko ar precīzu metienu noslēdza Krasnoslobodcevs. Turpinājumā abas komandas apmainījās ar noraidījumiem, tomēr rezultāts nemainījās, bet divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām "Dinamo" aizsargs Kristaps Sotnieks kļūdījās savā aizsardzības zonā un Žajlauovs no tuvas distances raidīja ripu Holta sargātajos vārtos.

Trešajā trešdaļā "Dinamo" nācās iztikt bez Jāņa Sprukta, kurš otrās trešdaļas izskaņā sadursmē ar pretinieku guva traumu, un Marka Hartigana. Līdz ar to "Dinamo" trešo trešdaļu nospēlēja ar trim uzbrucēju trijniekiem.

Trešā trešdaļa "Dinamo" sākās nesekmīgi, jo pēc nospēlētas minūtes un 14 sekundēm Žajlauovs mazākumā pārtvēra ripu Rīgas kluba zonā un no vārtu priekšas trešo reizi šajā mačā pārspēja Holtu - 3:1. Turpinājumā "Dinamo" hokejisti minūti un 17 sekundes aizstāvējās trijatā pret pieciem pretiniekiem, taču "Baris" šo lielo vairākumu nespēja realizēt.

Mača turpinājumā "Dinamo" trīs reizes pēc kārtas spēlēja skaitliskajā mazākumā, un trešo vairākumu "Baris" izdevās realizēt, kad laukuma saimnieki izspēlēja ātru kombināciju un Novotnijs raidīja ripu tukšā vārtu stūrī. Pēc ceturtajiem zaudētajiem vārtiem "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers paņēma 30 sekunžu pārtraukumu, kas nedaudz atdzīvināja Latvijas kluba uzbrukumu, jo divus labus metienus izdarīja Gints Meija un Dārziņš, tomēr droši spēlēja Jeremejevs.

Atlikušajā spēles laikā "Dinamo" aktīvi cīnījās un izdarīja daudz metienu pa "Baris" vārtiem, taču labi spēlēja Jeremejevs un rezultāts nemainījās. 42 sekundes pirms mača beigām Dārziņš izslidoja viens pret Jeremejevu, taču viņu paklupināja Kevins Dalmens, līdz ar to uz "Baris" vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kuru pats Dārziņš arī eleganti izpildīja un pārspēja Jeremejevu.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Jēkabs Rēdlihs un "Baris" divu vārtu autors Žajlauovs.

"Prezidenta kausa" izcīņā piedalās arī Minskas "Dinamo" un Mitišču "Atlant".

Kā ziņots, pirmajā kārtā Rīgas "Dinamo" otrdien ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pieveica Minskas "Dinamo" vienību, bet "Baris" ar 4:2 pārspēja "Atlant" komandu.

Tikmēr otrajā otrās kārtas mačā trešdien Minskas "Dinamo" ar rezultātu 6:3 pieveica "Atlant" vienību. Līdz ar to pēc divām kārtām "Baris" ir divas uzvaras, Minkas "Dinamo" un Rīgas "Dinamo" kontā ir pa vienam panākumam, bet "Atlant" cīnās bez uzvarām.

Ar "Atlant" vienību Rīgas "Dinamo" spēkosies piektdien, savukārt sestdien notiks finālcīņa un mačs par trešo vietu.

Rīgas "Dinamo" komanda uz šo turnīru devusies ar 28 hokejistiem (3 vārtsargi, 10 aizsargi, 15 uzbrucēji) jeb piecām pilnām maiņām.

Arī trešdien Latvijas klubā vēl nedebitēja zviedru vārtsargs Mikaēls Telkvists un uzbrucējs Broks Troters, kuri Latvijā ieradās tikai pagājušajā nedēļā. Savukārt otro oficiālo šīs sezonas maču trešdien aizvadīja Sotnieks, kurš vēl nav ticis skaidrībā ar turpmākajiem karjeras plāniem.

Tāpat kopā ar "Dinamo" komandu uz Astanu devies arī vienībā uz pārbaudes laiku esošais aizsargs Mārtiņš Jakovļevs, kurš nevienā oficiālā pārbaudes spēlē vēl nav devies laukumā.

Kā ziņots, komandā vairs nav slovāku hokejista Juraja Šimeka, kuram ir Šveices pase. Viņš komandā atradās uz pārbaudes laiku.

Jau ziņots, ka "Dinamo" savā pirmajā oficiālajā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas pagājušajā nedēļā ar rezultātu 5:2 uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu, bet pēc tam ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Habarovskas "Amur" komandai, kuru pārstāv Latvijas uzbrucēji Aleksejs Širokovs un Mārtiņš Cipulis.

Pēc atgriešanās no Astanas Rīgas "Dinamo" turpinās treniņus līdz 24.augustam, kad "Arēnā Rīga" sāksies "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņa, kurā Latvijas kluba pretinieki būs izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Maskavas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" un "Atlant".

Savukārt pēdējā pārbaudes spēle pirms jaunās sezonas paredzēta 3.septembrī Liepājā ar "Liepājas metalurga" vienību.

Pirmo spēli jaunajā KHL sezonā "Dinamo" aizvadīs 9.septembrī izbraukumā ar Sanktpēterburgas SKA komandu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs dalībai "Prezidenta kausa" izcīņā: vārtsargi - Mikaēls Telkvists, Kriss Holts, Edgars Lūsiņš; aizsargi - Jānis Andersons, Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Sandis Ozoliņš, Jēkabs Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Mārtiņš Jakovļevs, Kristaps Sotnieks; uzbrucēji - Ģirts Ankipāns, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Marks Hartigans, Mārtiņš Karsums, Gints Meija, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Tomašs Surovijs, Vitālijs Karamnovs, Ainārs Podziņš, Juris Štāls, Broks Troters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!