Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" šodien savā laukumā tiekas ar līgas šā brīža vadošo komandu Sanktpēterburgas SKA.

Cīņa "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17. To tiešraidē varēs vērot kanālos TV6 un "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Kopumā "Dinamo" decembrī visas septiņas paredzētās spēles aizvadīs savā laukumā. Pirmā no tām norisinājās iepriekšējās nedēļas izskaņā, kad rīdzinieki piekāpās Mitišču klubam "Atlant" ar rezultātu 1:2, bet trešdien atgriezās uz uzvaru takas, ar 4:1 pārspējot Jaroslavļas "Lokomotiv", ko pārstāv latviešu uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un šobrīd savainotais Jānis Sprukts. Rīdzinieki piektdien gan neizmantoja labu iespēju tikt pie vēlas vienas uzvaras, kad ar 1:2 piekāpās vienai no vājākajām Rietumu konferences komandām Čerepovecas "Severstaļ".

Pēc šī mača "Dinamo" pirms pārtraukuma 13.decembrī būs jātiekas ar Laura Dārziņa pārstāvēto Čeļabinskas "Traktor" komandu. Savukārt turpinājumā Rīgas "Dinamo" spēles gaidāmas vien pēc Ziemassvētkiem, bet janvārī komanda sāks ļoti saspringtu spēļu maratonu pirms Soču olimpiskajām spēlēm.

Rīgas klubs ar izcīnītiem 62 punktiem 34 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem ceturto vietu. Pozīciju augstāk ar tādu pašu punktu skaitu atrodas Maskavas CSKA, kas aizvadījusi par divām spēlēm vairāk, bet "Dinamo" tuvākie sekotāji ar 59 punktiem 34 mačos ir Doņeckas klubs "Donbass", kuru pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, un Prāgas vienība "Lev".

Tikmēr SKA hokejisti ar 75 punktiem 35 spēlēs ir Rietumu konferences un visas līgas līderi. Piektdien komanda pārtrauca sešu uzvaru sēriju, kad ar 0:2 viesos piekāpās CSKA vienībai.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!