Foto: F64

Tradicionālā pirmssezonas pārbaudes turnīra "Latvijas Dzelzceļa" kauss pirmajā mačā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien sacentīsies ar Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo".

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV6.

Pirms tam gan jau plkst.15.30 turnīra pirmajā mačā starp divām Krievijas vienībām Kazaņas "Ak Bars" spēkosies ar Jāņa Sprukta pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv".

Tāpat otrdien plkst.12.50 Centrālajā dzelzceļa stacijā sāksies turnīra galvenā kausa nogādāšanas pasākums uz "Arēnu Rīga".

Turnīra turpinājumā trešdien laukuma saimniekiem sagaidāma spēkošanās ar "Ak Bars", bet piektdien - ar "Lokomotiv".

Komandas veiks viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem sestdien tiks aizvadītas spēles par pirmo vietu un trešo vietu.

Kā ziņots, pirmajā pārbaudes spēlē šī mēneša sākumā, cīnoties ar samērā jaunu sastāvu, rīdzinieki Liepājā ar rezultātu 0:3 zaudēja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandai Ņeftekamskas "Toros", bet aizvadītajā nedēļas nogalē divos mačos pret Novosibirskas "Sibirj" sākotnēji tika zaudēts ar 1:2, bet pēc tam izcīnīts panākums ar rezultātu 4:2.

Savukārt pēc tam Rīgas "Dinamo" piedalījās Ufā notikušā Baškortostānas Republikas kausa izcīņā. Tur pirmajā mačā Latvijas komanda ar 3:2 pieveica sacensību saimniekus "Salavat Julajev", kuru rindās spēlē arī Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda. Vēlāk rīdzinieki ar 2:3 piekāpās Mitišču "Atlant", bet pēc tam ar 2:0 pieveica KHL čempionvienību Magņitogorskas "Metallurg". Noslēdzošajā duelī ar 1:3 nācās piekāpties Sanktpēterburgas SKA, noslēgumā turnīrā tiekot pie trešās vietas.

Pašlaik joprojām Rīgas "Dinamo" ir spēkā esoši līgumi vien ar 14 spēlētājiem, kuru vidū ir arī dopinga lietošanā diskvalificētais Vitālijs Pavlovs. Paredzams, ka pārējie līgumi ar spēlētājiem oficiāli tiks noslēgti pēc tam, kad "Dinamo" atrisinās problēmas ar jaunu sponsorēšanas līgumu nodrošināšanu, kas joprojām nav paveikts.

Kā zināms, gaidāmajā regulārajā sezonā katra no komandām aizvadīs pa 60 spēlēm, kas būs lielākais cīņu skaits KHL vēsturē. Jauno sezonu Rīgas "Dinamo" uzsāks 6.septembrī, savā laukumā uzņemot Minskas "Dinamo" vienību.

"Latvijas Dzelzceļa" kauss tā dalībniecēm tradicionāli ir pēdējā sagatavošanās pirms KHL sezonas sākuma.

2009.gadā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu, bet nākamajos divos gados sacensībās triumfēja "Lokomotiv". Pusotru nedēļu pēc otrā triumfa "Lokomotiv" komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

2012.gadā par kausa ieguvējiem atkal kļuva rīdzinieki, kas ar 3:1 uzvarēja nu jau atjaunoto "Lokomotiv" komandu ar Miķeli Rēdlihu ierindā, bet pērn turnīrā pirmoreiz uzvarēja SKA komanda, finālā pieveicot Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!