Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien ar cīņu pret Slovākijas komandu Bratislavas "Slovan" uzsāk divu izbraukuma spēļu sēriju.

Mača sākums paredzēts plkst.20.30 un, pretēji šosezon ierastajām izbraukuma spēlēs, šo cīņu tiešraidē būs iespējams vērot arī kanālā TV6.

Savukārt pēc tam pirmdien Rīgas "Dinamo" sacentīsies arī ar Prāgas "Lev", bet 23.oktobrī Latvijas vienība savās mājās tiksies ar Maskavas CSKA, bet pēc tam atkal uzsāks četru spēļu izbraukumu.

Izbraukumā treneriem līdzi devušies vārtsargi Mikaels Telkvists, Jakubs Sedlāčeks un Rihards Cimermanis, aizsargi Sandis Ozoliņš, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Mets Robinsons, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš un jaunais Edmunds Augstkalns, kā arī uzbrucēji Marcels Hosa, Kails Vilsons, Vojtehs Polāks, Pols Šekura, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Gints Meija, Juris Upītis, Vitālijs Pavlovs, Gunārs Skvorcovs un Artūrs Kuzmenkovs.

Šajā izbraukumā kopā ar Rīgas "Dinamo" devies arī 1994.gadā dzimušais Augstkalns, kā arī Kuzmenkovs, kurš iepriekšējās divas spēles aizvadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" sastāvā. Savukārt Edgars Siksna, Mārtiņš Porejs, Andris Siksnis un Māris Bičevskis ar "Rīgas" spēlētājiem pastiprinātā fārmkluba "Dinamo Juniors" sastāvā devušies uz Notingemu, lai piedalītos Kontinentālā kausa otrās kārtas cīņās.

Savukārt savainojumu dēļ uz Bratislavu un Prāgu nav devušies aizsargs Oskars Cibuļskis, kurš, visticamāk, izkritis no ierindas līdz sezonas beigām, kā arī uzbrucēji Mārtiņš Cipulis un Marcels Haščāks.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 29 punktiem 16 spēlēs pašlaik ieņem KHL Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, savukārt "Slovan" ar 20 punktiem atrodas tikai 12.vietā starp 14 komandām, lai gan ilgu laiku tā bija pat pēdējā pozīcijā.

Tomēr pēdējos mačos Bratislavas vienība rāda atzīstamu sniegumu, jo iepriekšējās septiņās spēlēs tikusi pie sešiem panākumiem.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!