Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otrdien uzsāk savu otro jaunās sezonas mājas spēļu sēriju, samērojot spēkus ar tabulas kaimiņiem Mitišču "Atlant".

Mača sākums "Arēnā Rīga" iecerēts plkst.19.30, bet to tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls TV6.

Mājas spēļu sērijas turpinājumā Latvijas komanda ceturtdien tiksies ar Podoļskas "Vitjaz", bet sestdien pārbaudīs spēkus pret Vladivostokas "Admiral".

Kā zināms, jauno sezonu "Dinamo" sāka ar trim spēlēm savā laukumā, izcīnot vienu uzvaru pār Minskas "Dinamo", bet piekāpjoties latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētajai Jaroslavļas "Lokomotiv" un līgas debitantei "Soči".

Vēlāk komanda sāka sezonas pirmo izbraukuma spēļu sēriju, kurā vispirms pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik", taču pēc tam cieta trīs zaudējumus pēc kārtas, papildlaikā atzīstot Toljati "Lada" pārākumu, kas piedzīvo savu atgriešanos līgā, bet pēc tam "bullīšos" atzina arī Čeļabinskas "Traktor" pārspēku. Izbraukuma tūre tika noslēgta ar neveiksmi pamatlaikā pret Hantimansijskas "Jugra".

"Atlant" hokejisti šosezon aizvadītajās septiņās spēlēs spējuši tikt pie trim panākumiem.

Kā zināms, Mitišču vienībā vārtsargu trenera pienākumus veic Sergejs Naumovs.

Ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs "Dinamo" pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma desmito vietu, kamēr "Atlant" ar tikpat punktiem ir pozīciju augstāk.

Starpsezona Rīgas "Dinamo" nometnē tika aizvadīta lielā neziņā, jo komandai joprojām nav ģenerālsponsora - klubu pameta galvenais naudas devējs gāzes kompānija "Itera". Lai arī atrisinājums sponsoru piesaistei vēl nav atrasts, pašlaik līgumi ar vienību noslēgti 23 hokejistiem, no kuriem uzbrucējs Vitālijs Pavlovs piešķirtās diskvalifikācijas dēļ šosezon nevar spēlēt.

Pirms jaunās sezonas rīdzinieki aizvadīja 11 pārbaudes spēles, kuru laikā tika pie pieciem panākumiem. Pa to laiku tika izcīnīta trešā vieta Ufā notikušajā Baškortostānas Republikas kausa izcīņā, kā arī otrā vieta tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" kausā.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Šajā sezonā līgas klubus sagaida lielākais spēļu skaits sacensību vēsturē - 60 mači regulārajā čempionātā. Līdz šim nevienā no KHL sezonām katra komanda nebija aizvadījusi vairāk par 56 spēlēm. Regulārais čempionāts ilgs līdz nākamā gada 24.februārim. Tā gaitā savā divīzijā komandas savā starpā tiksies četras reizes, divas reizes katra komanda spēlēs ar konferences otras divīzijas vienībām, savukārt ar otras konferences komandām sezonas gaitā aizvadīs tikai vienu spēli. Papildus tam katra komanda vēl četras spēles aizvadīs ar savas divīzijas vienībām, pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi mudinošiem apsvērumiem, kā arī četras reizes tiksies ar otras konferences pārstāvjiem, arī šeit pāriem veidojoties pēc līdzjutēju interesi veicinošiem apsvērumiem.

Gagarina kausa izcīņā vēlāk startēs katras konferences astoņi labākie klubi, kur pirmās divas vietas ieņems divīziju uzvarētāji, bet pārējās vienības spēkosies gandarījuma turnīrā - Cerības kausā.

Rīgas "Dinamo" iepriekš aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot "Donbass" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!