Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" kausa turnīra otrajā mačā piektdien ar 6:4 (3:2, 2:1, 1:1) uzvarēja Somijas vienību Lāpenrantas "SaiPa", kurai uz pārbaudes laiku pievienojies latviešu uzbrucējs Roberts Jekimovs.

Tādējādi Latvijas klubs A apakšgrupā ieņēma otro vietu. Sestdien tas mačā par trešo vietu turnīrā tiksies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

"SaiPa" komandas labā vārtus guva Rihards Lintners, Juha Koivisto, Petri Koskinens un Jusi Kaijoma, bet Rīgas "Dinamo" rindās divreiz izcēlās Frēdriks Vargs, kamēr pa vieniem vārtiem guva Mārtiņš Karsums, Aleksandrs Ņiživijs, Bjērns Melīns un Andris Džeriņš.

Savukārt Jekimovs mačā izcēlās ar divu minūšu noraidījumu.


Jau pirmajā mača minūtē Rīgas "Dinamo" ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču neprata realizēt nevienu no radītajām vārtu gūšanas iespējām. Vēlāk, spēlējot četri pret četri, vārtus no ļoti asa leņķa prata gūt "SaiPa" spēlētājs Lintners, pārspējot Māri Jučeru un atklājot cīņas rezultātu. Mājinieki lūkoja pārvirzīt spēli pretinieku vārtu tuvumā, taču iekrita pretuzbrukumā, kad Jučera nepiespiesto ripu vārtos pārvirzīja Koivisto.

Turpinājumā mājinieki neizmantoja vēl vienu iespēju divas minūtes spēlēt skaitliskajā vairākumā, kad pie pretinieku vārtiem radīja tikai vienu bīstamu situāciju, taču trešdaļas vidū pēc pretinieku komandas vārtsarga neveiksmīgās spēles izgājienā ripu jau tukšos sāncenšu vārtos raidīja Vargs, samazinot rezultāta starpību. Latvijas kluba pārstāvji turpināja meklēt laimi pretinieku vārtu priekšā, divas minūtes pirms trešdaļas beigām Karsumam no vārtu priekšas netraucētam izlīdzinot rezultātu. Atlikušajā laikā "Dinamo" pamanījās arī izvirzīties vadībā, kad pašā trešdaļas izskaņā savus otros vārtus mačā guva komandas jaunais leģionārs Vargs.

Otro trešdaļu Latvijas klubs iesāka ar ilgstošu spēli mazākumā, taču pēc pat divu laukuma spēlētāju deficīta izciešanas tomēr neprata nosargāt pārsvaru, kad pie Jučera atsistās ripas pirmais piesteidzās Koskinens, raidot to vārtos. Trešdaļas turpinājumā pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, taču izšķirošajos brīžos cīņā vārtu priekšā acīgāki allaž bija pretinieku aizsargi un vārtsargs, ar kuru Latvijas kluba spēlētāji vairākas reizes nonāca burtiski aci pret aci. Augošais spiediens uz vārtiem rezultātu deva jau trešdaļas beigu daļā, kad lielisku Gunta Galviņa piespēli vārtos pārvirzīja Ņiživijs, atkal izvirzot "Dinamo" komandu vadībā.

Rīgas "Dinamo" turpināja aktīvi uzbrukt, drīz vien panākot jau divu vārtu pārsvaru, kad izgājienu viens pret vienu izmantoja Melīns. Trešdaļas izskaņā mājinieki, iesaistoties vairākās asās situācijās ar pretiniekiem, nespēja izmantot viena vīra skaitlisko pārsvaru.

Noslēdzošo trešdaļu mājinieki sāka ar vētrainiem uzbrukumiem, taču ātri vien nokļuva mazākumā. Tas gan Rīgas "Dinamo" netraucēja turpināt uzbrukt, kad ātro uzbrukumu ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī noslēdza Džeriņš, panākot 6:3. Cīņas turpinājumā viesi aktīvi centās atspēlēties, taču nespēja mainīt mača gaitu, neizmantojot arī iespējas realizēt viena spēlētāja skaitlisko pārsvaru. Vārtu guvums viesiem padevās vien 17 sekundes pirms mača beigām, kad tukšajā Jučera sargāto vārtu tuvajā stūrī ripu raidīja pretinieku uzbrucējs Kaijoma.

Šajā spēlē mājinieku rindās debitēja kanādietis Džeimijs Lundmarks, bet laukumā pēc apendicīta operācijas atgriezās aizsargs Kristaps Sotnieks.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" ar "SaiPa" komandu tikās pagājušajā nedēļā pārbaudes turnīrā Somijā, izcīnot panākumu ar rezultātu 3:1.

A apakšgrupā uzvaru jau iepriekš bija garantējusi Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienība, bet Rīgas "Dinamo" un "SaiPa" sadalīja otro vietu. Kā ziņots, pirmajos mačos Rīgas "Dinamo" piekāpās "Ņeftehimik" ar 2:3, bet "SaiPa" zaudēja Ņižņekamskas komandai ar 2:5. Šajā mačā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās arī Jekimovs.

Savukārt B apakšgrupā pirmo vietu ar diviem panākumiem izcīnīja latviešu aizsarga Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, otrajā vietā ar vienu uzvaru pagarinājumā ierindojās Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", bet trešo pozīciju ar diviem zaudējumiem ieņēma pagājušās sezonas Gagarina kausa finālisti Mitišču "Atlant".

Kā ziņots, B grupas mačos "Lokomotiv" ar 1:0 pieveica "Atlant", Minskas "Dinamo" pagarinājumā uzvarēja "Atlant" ar 4:3, bet vēlāk "Lokomotiv" ar 3:0 uzvarēja Minskas "Dinamo".

Līdz ar to sestdien "Lokomotiv" mačā par pirmo vietu sacentīsies ar "Ņeftehimik", Minskas "Dinamo" aizvadīs maču par trešo vietu ar turnīra saimniekiem, bet "Atlant" un "SaiPa" hokejisti cīnīsies par piekto vietu turnīra noslēgumā.

2009.gadā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā uzvarēja Rīgas "Dinamo", kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja "Lokomotiv" komandu.

Savukārt pagājušajā gadā sacensībās triumfēja "Lokomotiv", kas finālmačā ar 5:1 sagrāva Latvijas klubu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda pirmajā oficiālajā pirmssezonas pārbaudes spēlē ar 2:6 piekāpās Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētajai Novosibirskas "Sibirj" komandai, bet pēc tam aizvadīja pārbaudes spēli ar bijušā Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA vienību, kurā Latvijas klubs zaudēja ar 1:4.

Savukārt pagājušajā nedēļā Rīgas "Dinamo" piedalījās pārbaudes turnīrā Lāpenrantā, pusfināla mačā ar 3:1 pieveicot "SaiPa", bet finālā ar 1:2 pēcspēles metienos piekāpjoties Lahti "Pelicans" vienībai.

Pēc "Latvijas Dzelzceļa" kausa Rīgas "Dinamo" komandai pirms sezonas vēl atliks aizvadīt pārbaudes turnīru Doņeckā.

Gaidāmajā sezonā Rīgas "Dinamo" spēlēs Bobrova divīzijā kopā ar Maskavas "Dinamo", kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, Slovākijas komandu Popradas "Lev", kas ir līgas jaunpienācēji, Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Spartak" un CSKA vienību.

Rīgas "Dinamo" gaidāmās sezonas KHL čempionātā iesaistīsies 9.septembrī, kad izbraukumā mērosies spēkiem ar aizvadītās sezonas Gagarina kausa ieguvēju Ufas "Salavat Julajev" komandu. Arī nākamās trīs spēles Latvijas klubs aizvadīs izbraukumā - pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Kazaņas "Ak Bars", kurā spēlēs Latvijas izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš, un pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālistiem Mitišču "Atlant".

Savukārt pirmo mājas spēli Latvijas vienība aizvadīs 19.septembrī, kad tai pretiniekos būs CSKA komanda, bet nākamajās trijās mājas spēlēs rīdzinieki sacentīsies ar Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo", "Lev" un Maskavas "Dinamo".

Regulāro čempionātu Rīgas "Dinamo" noslēgs 26.februarī, savā laukumā spēlējot pret Habarovskas "Amur".

LETA jau vēstīja, ka nākamajā sezonā KHL regulārā čempionāta laikā 24 komandas kopumā aizvadīs 672 spēles, kas nozīmē 56 cīņas katrai vienībai.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!