Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu ir 10-12 kandidātu, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Kandidātus meklē ne tikai pats klubs, bet tos piedāvā arī aģenti. "Tas nāk no visām pusēm," sacīja Savickis.

Par piemērotāko kandidatūru "Dinamo" galvenā trenera amatam tiks spriests kluba padomē.

Rīgas "Dinamo" esot savdabīga komanda, tāpēc "trenera izvēle būs ļoti sarežģīts process".

Komentējot Latvijas izlases trenera Oļega Znaroka vēlmi atgriezties strādāt Rīgā, Savickis uzsvēra, ka par to ir informēts, taču patlaban Znaroks labi iederoties Maskavas "Dinamo".

Savickis atzina, ka kluba sastāvā gaidāmas izmaiņas. Bijušais galvenais treneris Jūliuss Šuplers paziņojis, ka vēlas paņemt līdzi pāris spēlētājus uz Maskavas CSKA, vairāki "Dinamo" spēlētāji saņēmuši izdevīgus piedāvājumus.

Kā prognozēja Savickis, visticamāk, neizdosies saglabāt komandā rezultatīvo uzbrucēju Lauri Dārziņu, kuram esot "ambīcijas un piedāvājumi".

Tai pašā laikā klubs centīsies turpināt sadarbību ar sekmīgu sezonu aizvadījušajiem vārtsargiem Krisu Holtu un Mikaēlu Telkvistu.

Savickis uzsvēra, ka komandas raksturs un taktika nemainīsies. "Sastāvs būs aptuveni tāds pats," sacīja kluba padomes priekšsēdētājs.

Arī komandas budžets saglabāsies šīs sezonas līmenī - aptuveni 12 miljoni eiro (8,4 miljoni latu).

Savickis turpināja medijos sākto diskusiju ar Latvijas Hokeja federācijas prezidentu Kirovu Lipmanu, pārmetot viņam "Dinamo" kapteiņa Sanda Ozoliņa piesaistīšanu darbam izlasē ģenerālmenedžera amatā, vēl pirms "Dinamo" bija noslēgusi sēriju pret Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību.

Lai arī pats Savickis atļāvis Ozoliņam pildīt izlases ģenerālmenedžera pienākumus, tas negatīvi ietekmējis komandu. Nav izdevies iekļūt nākamajā izslēgšanas spēļu kārtā, lai arī tāda iespēja, kā atzinuši Savicka uzrunātie spēlētāji, bijusi. Ozoliņa jauno pienākumu negatīvo ietekmi atzīmējis arī Šuplers, pēc sezonas sniedzot paskaidrojumus komandas vadībai.

Savickis kategoriski noraidīja runas, ka Ozoliņu publiski kritizējis, lai panāktu viņa kontrakta samazināšanu. Ozoliņam tiešām beidzas kontrakts, taču sarunas jau ir sāktas un nosacījumi varētu būtiski nemainīties, sacīja kluba padomes priekšsēdētājs.

Marta beigās vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs informēja, ka uz komandas galvenā trenera amatu ir seši pretendenti. Tomēr pats Savickis vēl pagājušajā nedēļā apgalvoja, ka uz galvenā trenera amatu ir trīs kandidāti.

60 gadus vecais Šuplers par Rīgas "Dinamo" galveno treneri strādā kopš komandas izveidošanas 2008.gada vasarā. Visas trīs sezonas Latvijas klubs iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Šosezon Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!