Foto: F64

Kanādiešu vārtsargs Džefs Delorjē, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas "Dinamo", pievienojies Vācijas vienībai Augsburgas "Panther" un būs pieredzējušā latviešu aizsarga Arvīda Reķa komandas biedrs.

Delorjē uz Rīgas "Dinamo" pārgāja pagājušā gada novembrī, no sastāva izkonkurējot Latvijas izlases vārtsargu Edgaru Masaļski. Viņš aizvadīja 13 spēles, kurās vidēji ielaida 2,66 ripas un atvairīja 90,3% raidījumu, nepalīdzot komandai sasniegt izslēgšanas turnīru.

Pirms tam visu savu karjeru Delorjē bija aizvadījis Ziemeļamerikas klubos, 62 spēles aizvadot arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Edmontonas "Oilers" un Anaheimas "Ducks" vienībās. Sekmīgākā viņam bija 2009./2010.gada sezona, kad "Oilers" rindās tika aizvadītas 48 spēles, vidēji ielaižot 3,26 ripas un atvairot 90,1% metienu.

Savu pēdējo NHL spēli Delorjērs aizvadīja 2012.gada aprīlī, bet 2013./2014.gada sezonu pavadīja Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", ielaižot vidēji 2,58 ripas un atvairot 89,5% metienu.

Reķis "Panther" komandas rindās atgriezās pirms pagājušās sezonas sezonas, kad vairākus gadus bija nospēlējis Rīgas "Dinamo", bet martā viņš pagarināja līgumu vēl uz vienu sezonu.

Iepriekšējā sezonā "Panther" ar 52 spēlēs izcīnītiem 53 punktiem regulārajā čempionātā palika 12.vietā, nesasniedzot izslēgšanas spēles, bet vienības vadība sola, ka Delorjē aizņems pirmā vārtsarga vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!