Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā viesojas pie Horvātijas vienības Zagrebas "Medveščak", lūkojot tikt pie piektās uzvaras pēc kārtas.

Mačs Zagrebā sāksies plkst.18, un tiešraidē to varēs vērot kanālā "Viasat Sport Baltic".

Turpinājumā "Dinamo" būs septiņas mājas spēles, taču divas no tām notiks Tallinā, bet nākamais izbraukums Latvijas vienībai būs tikai pēc mēneša.

Pirms došanās uz Slovākiju un Horvātiju rīdzinieki aizvadīja četras mājas spēles, kurās tika izcīnītas trīs uzvaras pēc kārtas, bet šī izbraukuma pirmajā mačā Latvijas galvaspilsētas klubs viesos ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pieveica Bratislavas "Slovan".

Savukārt "Medveščak" pēdējās astoņās spēlēs cietusi septiņus zaudējumus, bet iepriekšējā mačā ar 2:5 tika atzīts aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētās Helsinku "Jokerit" pārākums.

Savainojumu dēļ ar komandu šajā sērijā nav devušies divi rezultatīvākie spēlētāji Guntis Galviņš un Koltons Gilīss, kā arī vienības piektais rezultatīvākais spēlētājs Džastins Šags. Tāpat Rīgā palicis trenēties aizsargs Ēriks Ševčenko, bet vienības sastāvā izbraukuma sērijā iekļauti 14 uzbrucēji, astoņi aizsargi un trīs vārtsargi, kuru vidū ir arī jaunais ripu ķērājs Toms Tomovics.

Abas komandas KHL turnīrā tikušās desmit reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Iepriekšējā sezonā trijās no četrām spēlēm uzvarēja "Medveščak".

Ar 29 punktiem 31 spēlē "Dinamo" ieņem pēdējo, 14., vietu Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot 17 punktus, bet 13.pozīcijā esošajai "Medveščak" zaudējot sešus punktus.

KHL regulārajā čempionātā piedalās 29 komandas no astoņām valstīm - Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Somijas, Slovākijas, Horvātijas un Ķīnas. Jaundibinātajā Pekinas klubā ir sapulcināti pazīstami ārzemju hokejisti, jo pašā Ķīnā pagaidām nav pietiekoši daudz spēlētāju, kas atbilstu KHL līmenim.

Regulārajā čempionātā katra komanda, tāpat kā pērn, aizvadīs pa 60 spēlēm. Ar katru no pretiniekiem tiks spēlēts divas reizes, bet vēl četras cīņas tiks aizvadītas ar savas divīzijas divām komandām - rīdziniekiem tās būs "Jokerit" un Minskas "Dinamo", ar kurām tiks aizvadīts pa četrām savstarpējām spēlēm.

KHL regulārais čempionāts noslēgsies nākamā gada 18. februārī, trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles, bet Gagarina kausa ieguvēji tiks noskaidroti ne vēlāk kā 20. aprīlī.

Aizvadītajā sezonā Gagarina kausa finālā Magņitogorskas "Metallurg" sīvā sērijā ar 4-3 uzvarēja Maskavas CSKA vienību, otro reizi kluba vēsturē tiekot pie KHL galvenās balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!