Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā šosezon nepiedalīsies Rīgas "Dinamo", kas piektdien zaudēja pat teorētiskas iespējas iekļūt "play off" mačos.

Rīgas "Dinamo" cerības zudušas pēc konkurentu Rietumu konferencē "Soči" spēles pret vēl vieniem konkurentiem "Severstaļ". Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 4:4, tādējādi "Soči", iegūstot punktu, atņēma rīdziniekiem pat teorētiskas iespējas iekļūt "play off". Vēl trešā perioda piektajā minūtē "Severstaļ" bija vadībā ar 4:1, kas bija labvēlīgi Rīgas "Dinamo", taču tad "Soči" piecu minūšu laikā guva trīs vārtus, strauji mainot spēles gaitu. Pēcspēles "bullīšos" uzvarēja "Severstaļ", gūstot ļoti svarīgu panākumu, jo Čerepovecas komanda līdz ar to turpina cīņu par vietu Gagarina kausā.

Tādējādi KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" no "play off" zonas atpaliek 10 punktus, bet rīdziniekiem atlikušas vien trīs spēles, no kurām viena jau piektdienas vakarā pret "Medveščak".

KHL septiņu sezonu laikā Rīgas "Dinamo" tikai otro reizi neiekļūst Gagarina kausa izcīņā. Tomēr pirmo reizi "Dinamo" un vairākiem Latvijas izlases hokejistiem līdz ar to sezona noslēgsies jau februāra nogalē. Pēc spēles ar "Medveščak" Rīgas "Dinamo" 22.februārī spēlēs Minskā pret "Dinamo", bet 24.februārī sezonu noslēgs ar maču pret Mitišču "Atlant".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!