Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien zaudējumu piedzīvoja Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Māra Jasa pārstāvētajai komandai Ņižnekamskas "Ņeftehimik".

Pamatlaikā pirmos vārtus "Dinamo" labā otrā perioda astotajā minūtē guva Raimonds Vilkoits, kuram tie bija pirmie vārti KHL. Pēdējās trešdaļas pirmajā minūtē "Ņeftehimik" izmantoja divu spēlētāju skaitlisko vairākumu un Maksims Pestusko izlīdzināja rezultātu, astotajā minūtē Rodrigo Laviņš atjaunoja pārsvaru rīdziniekiem, bet pēc pusotras minūtes Dmitrijs Makarovs atkal panāca neizšķirtu.

1. periods

Jau pirmās trešdaļas sākumā Arvīde Reķis nopelna divas soda minūtes un Rīgas "Dinamo" paliek skaitliskajā mazākumā, ko godam izturēja, labi nospēlējot aizsardzībā. Taču spēles turpinājumā mājinieki demonstrēja aktīvāku, ātrāku hokeju, un Krisam Holtam "Dinamo" vārtos nācās demonstrēt "brīnumus", lai paglābtu savu komandu no vārtu zaudējuma.

Perioda vidū spēles gaita izlīdzinājās, un uzbrukumu iniciatīvu ik pa brīdim uzņēmās dinamieši, bīstamus metienus pa vārtiem izdara Ģirts Ankipāns, Broks Troters, taču pretinieku vārtsargs ir savā vietā.

Perioda beigās "Dinamo" paliek skaitliskajā mazākumā, un "Ņeftehimik" sāk vētraini uzbrukt, taču Holtu neizdodas pārspēt un pirmais periods beidzas ar bezvārtu neizšķirtu, taču Ģirta Ankipāna noraidījums pāriet uz trešā perioda sākumu. Mājinieku pārsvaru itin daiļrunīgi ilustrē arī metienu skaita pa vārtiem – "Ņeftehimik" pa Holta sargātajiem vārtiem pirmajā trešdaļā izdarīja 18 metienus, "Dinamo" pa Skota Munro vārtiem – tikai astoņus.

2.periods

Otro periodu "Dinamo" iesāka, spēlējot skaitliskajā mazākumā, bet mājinieki ļoti uzstājīgi darbojās mūsējo aizsardzības zonā arī pēc tam, kad noraidīto soliņu bija pametis Ģirts Ankipāns. Viņus nedaudz apturēja pašu noraidījums, taču "Ņeftehimik" meistarīgi "neitralizēja" rīdzinieku uzbrukumus, turklāt paši izveidoja bīstamu momentu pie Holta vārtiem, un vēlāk, spēlējot pilnā sastāvā, gandrīz divas minūtes "Ņeftehimik" neizlaida ripu no mūsu zonas.

Astotajā minūtē nāca tik ļoti gaidītie un vajadzīgie vārti, kas "sapurināja" Rīgas komandu – savus pirmos vārtus KHL guva jaunais uzbrucējs Raimonds Vilkoits, izvirzot vadībā "Dinamo". Lai arī pats Vilkoits pāris minūtes pēc tam pats nopelnīja noraidījumu, rīdzinieku spēle bija kļuvusi aktīvāka, ātrāka un pretiniekiem bīstamāka, arī skaitliskais mazākums tika izturēts praktiski bez tiešiem apdraudējumiem Holta vārtiem.

15. minūtē "Dinamo" vēlreiz nonāk skaitliskajā vairākumā, taču tā realizācija ir katastrofāla – mūsējo piecinieks tā arī ne reizi nenostājas pretinieku zonā vairākuma kombināciju izspēlēšanai, toties perioda beigās tradicionāli paliekam mazākumā, turklāt divkāršā – pēdējās minūtes sākumā "Dinamo" neievēro skaitlisko sastāvu, bet pēdējās sekundēs Rodrigo Laviņš nospēlē ar augstu paceltu nūju un trešo trešdaļu "Dinamo" iesāks, esot trijatā pret pieciem pretinieku spēlētājiem.

3.periods

Trešajā trešdaļā "Ņefthimik" realizēja "lielo" vairākumu – Maksims Pestuško uztver piespēli no Niklasa Pērsona un ar otro piegājienu ieraida to vārtos, izlīdzinot rezultātu.

Rīdzinieki tikai trešajā spēles minūtē veica pirmo uzbrukumu pretiniekiem, taču tieši "Dinamo" bija tie, kuri atkal izvirzījās vadībā – astotajā minūtē Rodrigo Laviņš, saņēmis piespēli no aizvārtes no Tomaša Surovija, no pustālas distances raidīja to vārtos – 2:1.

Rīdzinieku prieki gan nebija ilgi, jo pēc nepilnas pusminūtes Dmitrijs Makarovs kustībā ieraida ripu "Dinamo" vārtos – 2:2.

Spēles turpinājumā mājinieki, izskatās, atrada vēl lielākas ātruma un spēka rezerves, un pēdējās minūtēs "Dinamo" spēlēja uz ripas izmešanu no zonas, un tomēr noturēja neizšķirtu 2:2, spēli aizvadot līdz papildlaikam.

Pagarinājums

Papildlaikā savukārt aktīvāk darbojās "Dinamo", vairakkārt apdraudot Munro sargātos vārtus, taču arī Kriss Holts glāba rīdziniekus no zaudējuma, un spēle turpinājās ar pēcspēles metieniem.

'Bullīši'

Pirmo metienu izdarīja Ņiživijs, kuram neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu, bet Aleksejs Simakovs piemānīja Holtu un guva vārtus. Otrajā sērijā Roberts Bukarts uzmeta virsu pretinieku vārtsargam, savukārt Maksims Pestuško piemānīja Holtu un atnesa uzvaru mājiniekiem.

Diemžēl Rīgas "Dinamo" arī šajā mačā savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt uzbrucēji Marks Hartigans un Lauris Dārziņš. Abi hokejisti mēģināja trenēties uz ledus, taču savainojumi abiem spēlētājiem liedza pilnvērtīgi trenēties, un līdz ar to viņi izlaida arī šo maču. Treneri, salīdzinot ar iepriekšējo spēli pret "Avtomobiļist", sastāvā bija veikuši divas izmaiņas – vārtus sargāja Kriss Holts, bet aizsardzībā Krišjāņa Rēdliha vietā spēlēja Oskars Cibuļskis.

Rīgas DINAMO sastāvs uz spēli:

#31 Chris Holt (#79 Mikael Tellqvist);

#91 Brock Trotter - #5 Jānis Sprukts – #19 Miķelis Rēdlihs;

#2 Rodrigo Laviņš – #14 Jēkabs Rēdlihs;

#17 Aleksandrs Ņiživijs – #34 Vitalij Karamnov – #43 Tomas Surovy;

#13 Guntis Galviņš - #11 Kristaps Sotnieks;

#15 Mārtiņš Karsums – #18 Andris Džeriņš - #75 Ģirts Ankipāns;

#44 Oskars Cibuļskis - #6 Arvīds Reķis;

#21 Roberts Bukarts – #32 Raimonds Vilkoits - #29 Ainārs Podziņš;

#55 Jānis Andersons.

Ņižņekamskas ŅEFTEHIMIK sastāvs uz spēli:

#29 Scott Munroe (#37 Ivan Kasutin);

#60 Libor Pivko - #71 Igor Poligalov - #28 Maksim Jakuceņa;

#42 Ņikita Šitov - #96 Māris Jass;

#86 Pavel Brendl - #53 Niclas Persson - #14 Aleksej Simakov;

#44 Nikolaj Belov - #77 Jevgeņij Rjasenskij;

#72 Sergej Koņkov - #23 Dmitrij Makarov - #33 Maksim Pestuško;

#39 Sergej Bernackij - #75 Renat Mamašev;

#11 Aleksandr Islamov - #63 Anton Krisanov - #91 Igor Bortņikov, #27 Emiļ Gaļimov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!