Foto: F64

Rīgas "Dinamo" jauniešu hokeja komanda "Rīga" sestdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta izbraukuma spēlē ar 1:6 (1:1, 0:2, 0:3) kapitulēja Rietumu konferences un visas līgas līdervienībai Jaroslavļas "Loko".

Vienīgos vārtus Latvijas komandas labā guva Kirils Galoha.

Mača rezultātu 15. minūtē atklāja "Loko" hokejists Romāns Krikuņenko, taču četras minūtes vēlāk Galoha panāca izlīdzinājumu. Tiesa, tie bija rīdzinieku pirmie un pēdējie vārti šajā mačā, jo turpinājumā Jaroslavļas komanda guva piecus bezatbildes vārtus, tiekot pie pārliecinošas uzvaras.

Zīmīgi, ka abas komandas tikās jau piektdien, kur uzvaru ar 2:0 izcīnīja "Rīga", turklāt vienus no vārtiem guva Galoha.

Rīdziniekiem piektdienas mačs bija pirmā spēle pēc gadumijas.

Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar 37 punktiem 29 spēlēs joprojām ieņem sesto vietu starp astoņām komandām, tomēr pirmais četrinieks ir 13 punktu attālumā.

Savukārt "Loko" šosezon 29 spēlēs izcīnījusi 22 uzvaras un ar 68 punktiem ir ne tikai Ziemeļrietumu divīzijas un Rietumu konferences, bet arī visas līgas līdere.

Latvijas klubs šobrīd aizvada četru izbraukuma spēļu sēriju. Pēc sestdienas mača rīdziniekiem 12. un 13. janvārī būs jāspēlē pret Čerepovecas "Almaz".

Iepriekšējās divās spēlēs decembra beigās "Rīga" savās mājās ar 4:2 uzvarēja, bet tad ar 1:2 pēcspēles metienos zaudēja Sanktpēterburgas SKA-1946 vienībai, kuru vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs. Savukārt "Loko" pēdējos mačus aizvadīja vēl pirms Ziemassvētkiem, kad divas reizes ar 2:1 un 3:2 uzvarēja Mitišču "Atlanti".

Decembrī "Rīga" MHL aizvadīja tikai četras spēles. Nepilnu mēnesi ilgais pārtraukums "Rīgas" komandai bija saistīts ar Latvijas U-20 izlases dalību pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, kur valstsvienība uzvarēja visās piecās spēlēs un nodrošināja sev atgriešanos starp planētas spēcīgākajām komandām.

Šajā sezonā MHL spēlē 31 komanda no Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas. Visas komandas ir sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, kas tālāk iedalās divīzijās (kopā četras). Regulārajā čempionātā katra komanda spēlēs tikai ar savas konferences komandām (četras spēles ar katru savas divīzijas komandu un divas spēles ar savas konferences otras divīzijas komandām), kopā aizvadot 42 spēles (21 savā laukumā un 21 izbraukumā). Izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras divīzijas spēcīgākās vienības.

"Rīgas" komandu jau otro sezonu trenē Ronalds Ozoliņš, kuram palīdz Juris Opuļskis.

Iepriekšējās piecās sezonās "Rīgas" komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru. Pagājušajā sezonā Rietumu konferences izslēgšanas spēļu 1/16 fināla sērijā līdz trim uzvarām Latvijas komanda zaudēja visās trijās spēlēs un izstājās no turpmākās cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!