Foto: F64

Latvijas kluba "Rīga" hokejisti trešdien piedzīvoja kārtējo zaudējumu Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), viesos ar rezultātu 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpjoties Sanktpēterburgas "SKA-Serebrjanije Ļvi" vienībai.

"Rīga" cieta devīto zaudējumu pēdējos 11 mačos un trešo pēc kārtas.

Mājinieki pa vieniem vārtiem vairākumā guva pirmajās divās trešdaļās, bet rīdzinieku deficītu 45.minūtē ar precīzu raidījumu tālajā stūrī samazināja Emīls Ģēģeris. Tomēr ar to nebija pietiekami, lai izglābtos no kārtējās neveiksmes un sešas sekundes pirms pamatlaika beigām Sanktpēterburgas vienība ieraidīja ripu tukšos vārtos, turklāt tobrīd darbojās vien ar četriem laukuma spēlētājiem.

"Rīgas" komandas vārtos Voris atvairīja 22 no 24 pretinieku metieniem.

Ceturtdien komandas spēkosies atkārtoti.

"Rīga" ar 34 punktiem 43 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 16.vietu 17 komandu vidū, bet "SKA-Serebrjanije Ļvi" ar 58 punktu ir desmitajā pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!