Foto: F64

Latvijas komanda "Rīga" svētdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) jaunās sezonas trešajā spēlē savās mājās ar rezultātu 5:1 (0:0, 3:0, 2:1) pārspēja Habarovskas "Amurskije Tigri" vienību.

Lielisku maču aizvadīja rīdzinieku vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš atvairīja 33 no 34 pretinieku mestajām ripām.

Mača rezultātu otrā perioda trešajā minūtē atklāja Rūdolfs Polcs, bet piecas minūtes vēlāk Ralfs Vjaters dubultoja mājinieku pārsvaru. Kad līdz otrā perioda beigām bija palikušas nepilnas piecas minūtes, trešo ripu Habarovskas vienības vārtos ieraidīja Patriks Zabusovs.

Jau trešā perioda otrajā minūtē Roberts Kaļķis panāca 4:0, bet nepilnas trīs minūtes vēlāk Antons Siņegubovs jau piekto reizi lika kapitulēt pretinieku vārtsargam. Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām savus vārtus nenosargāja arī Šilovs, bet tas rīdziniekiem netraucēja svinēt pārliecinošu uzvaru.

Pirmdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet pēc tam "Rīga" dosies sezonas pirmajā izbraukumā.

Kā vēstīts, sezonas pirmajās divās spēlēs Latvijas komanda savā laukumā uzņēma Usurijskas "Taifun", vispirms piekāpjoties ar 0:3, bet pēc tam svinot panākumu ar 4:1.

Ar divās spēlēs izcīnītiem četriem punktiem "Rīga" ieņem sesto vietu Rietumu konferencē, kur "Amurskije Tigri" ar trim zaudējumiem trīs spēlēs ir pēdējā pozīcijā.

Kā vēstīts, augusta beigās "Rīgas" komandu atstāja pamatvārtsargs Jānis Voris, kurš karjeru turpinās kādā no Ziemeļamerikas jauniešu līgām.

Komandas galvenais treneris šajā sezonā ir Aigars Cipruss, kurš amatā nomainījis Ronaldu Ozoliņu. Ciprusam palīdz Raimonds Vilkoits, kurš šo amatu ieņēma arī iepriekšējā sezonā.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās trīs sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!