Foto: RIA Novosti/Scanpix

Otro zaudējumu Pasaules kausa izcīņas jauniešu komandām spēlēs trešdien piedzīvoja Krievijas Jaunatnes hokeja līgu (MHL) pārstāvošā Latvijas vienība "Rīga".

Latvijas klubs ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:3, 1:0) dramatiskā cīņā piekāpās Somijas čempionei Helsinku IFK (HIFK).

Pēc šī mača "Rīgas" komanda zaudēja izredzes uz pusfināla sasniegšanu turnīrā

Rezultātu pirmās trešdaļas izskaņā atklāja rīdzinieku hokejists Edmunds Augstkalns, bet uz to HIFK otrajā trešdaļā atbildēja ar trim precīziem raidījumiem.

Divas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Ņikita Jeļisejevs samazināja rezultāta starpību līdz 2:3, kas atlikušo laiku izvērta dramatisku. Kulminācija tam bija pēdējā sekundē, kad uz HIFK vārtiem tika piešķirts soda metiens, tomēr Rihardam Bukartam neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu un izraut neizšķirtu.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Latvijas jaunie hokejisti ar rezultātu 1:4 piekāpās Zviedrijas spēcīgākajam jauniešu klubam "Linkopings", bet pēc tam ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica Ontario hokeja līgas (OHL) vienību Sadberi "Wolves" no Kanādas.

Tikmēr HIFK komanda izcīnīja otro uzvaru četros aizvadītajos mačos.

Apakšgrupas cīņu noslēgumā "Rīga" ceturtdien sacentīsies ar Dānijas U-20 hokeja izlasi.

Pirms pēdējās spēļu dienas līderpozīcijā grupā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs atrodas "Linkopings" komanda, kurai ar septiņiem punktiem trijos mačos seko "Wolves". Tieši šīs divas komandas arī ceturtdien savstarpējā mačā noskaidros grupas uzvarētāju, bet abas jau ir garantējušas vietu pusfinālā.

Trešā ar sešiem punktiem četros mačos ir HIFK komanda, kurai ar diviem punktiem trīs cīņās seko "Rīga", bet Dānijas U-20 izlase trijos līdzšinējos mačos pie punktiem vēl nav tikusi.

Tikmēr otrajā grupā sacenšas aizvadītās sezonas Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) fināliste Voterlū "Blackhawks", MHL čempione Omskas "Omskije jastrebi", Norvēģijas jaunatnes izlase, Čehijas jauniešu čempionvienība Karlovi Vari "Energie" un Latvijas hokeja speciālista Aleksandra Beļavska trenētā MHL komanda Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" no Baltkrievijas

Šajā grupā pēc divām kārtām situācija ir ļoti saspringta - pa sešiem punktiem trijos mačos ir "Omskije jastrebi", "Dinamo-Šiņņik" un "Blackhawks" komandām, bet "Energie" hokejisti tikuši pie sešiem punktiem četrās cīņās. Savukārt Norvēģijas U-20 izlase cīnās bez punktiem.

Pusfināla dalībnieces noskaidrosies ceturtdien, kad "Dinamo-Šiņņik" tiksies ar norvēģiem, bet "Omskije jastrebi" samēros spēkus ar "Blackhawks".

Turnīrs ilgs līdz nākamajai svētdienai - sestdien grupu divas spēcīgākās vienības aizvadīs pusfināla cīņas, bet svētdien notiks fināls un spēle par trešo vietu.

Kā ziņots, pirms pagājušās sezonas Krievijas pilsētā Omskā notikušajā pirmajā turnīrā "Rīgas" komandai tikai pavisam nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai finālā. Turnīra gaitā Latvijas vienība bija vienīgā, kas spēja pieveikt pagājušās sezonas MHL čempionvienību Maskavas "Krasnaja armija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!