Foto: stock.xchng

Latvijas hokeja klubs "Rīga" Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien izbraukumā izcīnīja dramatisku uzvaru pret spēcīgo Maskavas "Krasnaja armija" komandu, uzveicot pretiniekus pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (1:2, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0).

"Rīgas" komandas labā vārtus guva Edgars Kurmis, Haralds Neimanis un Nikolajs Jeļisejevs, bet pēcspēles metienu sērijā izcēlās Kārlis Ozoliņš un Rodrigo Ābols.

Pirmie vadībā izvirzījās viesi, kad spēles ceturtajā minūtē Artūra Ševčenko rezultatīvo piespēli vārtu guvumā pārvērta Kurmis, tomēr jau pēc gandrīz pusotras minūtes Maskavas klubs panāca izlīdzinājumu, bet vēl pēc minūtes jau izvirzījās vadībā, kad "Rīgas" vārtsargu Nilu Grīnfogelu pārspēja Ivans Silajevs.

Rezultāts palika nemainīgs līdz otrā perioda beigām, kad mača 35.minūtē Neimanis pēc Kārļa Ozoliņa un Rinalda Rosinska piespēlēm panāca izlīdzinājumu. Taču atkal nebija ilgi jāgaida līdz Krievijas komandas atbildei, kas prata atkal panākt vadību vien nedaudz vairāk kā pēc trim minūtēm.

Tomēr rīdzinieki nevēlējās samierināties ar zaudējumu, un 53.minūtē Jeļisejevs pēc Kurmja piespēles panāca izlīdzinājumu. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 3:3, un abām vienībām bija jāizspēlē papildlaiks.

Papildlaikā neviena no komandām izcelties neprata, līdz ar to bija jāmērojas spēkiem pēcspēles metienu sērijā.

Pirmie sāka rīdzinieki, kuriem jau pirmais mēģinājums bija precīzs - rīdziniekus vadībā izvirzīja Ozoliņš. Tikmēr "Krasnaja armija" atbildēja ar diviem nesekmīgiem raidījumiem, bet trāpīt nespēja arī Jeļisejevs. Taču, kad vēlreiz neveiksmīgi nospēlēja Maskavas vienība, Ābols atbildēja ar trāpīgu raidījumu, nodrošinot "Rīgai" uzvaru un sagādājot "Krasnaja armija" otro zaudējumu šosezon aizvadītajās astoņās spēlēs.

Šīs sezonas septiņās spēlēs "Rīgas" komanda tikusi pie piecām uzvarām, kas tai ar 15 punktiem dod ceturto vietu Rietumu konferencē.

Pēc šī mača "Rīgas" komanda atgriezīsies dzimtenē un nākamos divus mačus aizvadīs Piņķos - 28.septembrī tiksies ar Karlovi Vari "Energie", bet vēl divas dienas vēlāk sacentīsies ar Zalcburgas "Red Bull".

Tikmēr graujošu zaudējumu piedzīvojusi Latvijas jaunā uzbrucēja Denisa Baškatova pārstāvētā Kirovočepeckas "Olimpija" komanda, kas izbraukumā ar 0:5 (0:3, 0:2) atzina Čeļabinskas "Belije medvedi" pārākumu.

Maču Latvijas uzbrucējs aizvadīja savas komandas otrajā maiņā, taču ar rezultativitāti izcelties neprata.

Šīs sezonas astoņās spēlēs "Olimpija" hokejisti izcīnījuši divus punktus, ieņemot 19.vietu starp 20 Austrumu konferences komandām.

Jaunajā sezonā MHL regulārajā čempionātā startē 40 komandas, kas sadalītas divās konferencēs un četrās divīzijās. Pēc regulārās sezonas izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras konferences 16 spēcīgākās vienības.

Kopumā čempionātā startē klubi no astoņām valstīm - Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Ungārijas, Austrijas, Kazahstānas un Čehijas.

Trīs iepriekšējās sezonās Leonīda Tambijeva vadītā "Rīgas" komanda spēja iekļūt Harlamova kausa izcīņas turnīrā, tomēr allaž jau pirmajā kārtā zaudēja Mitišču "Atlanti" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!