Foto: LETA

Latviešu hokeja izlases uzbrucējs Rihards Bukarts atstās Čehijas augstākās līgas vienību Zlīnas "Aukro Berani", ko pārstāv arī viņa brālis Roberts Bukarts un aizsargs Ralfs Freibergs.

Pašlaik 21 gadu vecais uzbrucējs savā "Instagram" kontā publicējis atvadas no "Aukro Berani" komandas. Neoficiāla informācija liecina, ka hokejists savu karjeru varētu turpināt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībā Rīgas "Dinamo".

Pirms izlašu pārtraukuma Bukarts pāris spēļu bija ārpus Zlīnas komandas pieteikuma, bet kopumā šīs vienības rindās viņš 17 spēlēs izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Spēles laiks viņam bija krietni mazāks nekā brālim Robertam, kurš ir viens no "Aukro Berani" komandas līderiem.

Aizvadītajā nedēļā Bukarts pārstāvēja Latvijas izlasi Francijā notikušajā Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīrā, palīdzot tai tikt pie uzvarām visās trijās spēlēs. Uzbrucējs šo maču laikā atzīmējās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Tiesa, visi rezultativitātes punkti tika gūti pirmajā cīņā pret Baltkrieviju, kurā Latvija kopā pretiniekus pārspēja septiņas reizes.

Bukarts Zlīnas komandas sastāvu papildināja vasarā, pārceļoties no Ziemeļamerikas, kur viņš pavadīja iepriekšējās četras sezonas, spēlējot junioru līgās, kā arī Amerikas Hokeja līgā (AHL) un Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) čempionātā.

Šajā pavasarī Bukarts tika iekļauts arī Latvijas izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā, kur, demonstrējot aktīvu sniegumu, septiņos mačos tika pie trim rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!