Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Austrumu konferences pusfinālu ievadīja Ufas "Salavat Julajev", kas bez Latvijas hokejista Oskara Bārtuļa sastāvā ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piedzīvoja zaudējumu Čeļabinskas "Traktor" vienībai, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos 0-1.

Bārtulis šajā spēlē laukumā neizgāja, bet viņa pārstāvētā "Salavat Julajev" cieta zaudējumu pirmajā Austrumu konferences pusfināla mačā. Aizsargs laukumā bijis tikai vienā no pēdējām piecām spēlēm.

Rezultātu pirmās trešdaļas ievaddaļā ar precīzu metienu no vārtu priekšas atklāja Artjoms Penkovskis, kurš ripu pie pašiem pretinieku vārtiem saņēma, neviena aizsarga netraucēts, un savu iespēju izmantoja.

Savukārt mača turpinājumā Vitālijs Kravcovs rezultāta starpību dubultoja, realizējot skaitlisko vairākumu. "Salavat Julajev" gan izdevās vienus vārtus atspēlēt, kad vārtus guva Iļja Zubovs, taču ar to šajā mačā bija par maz.

Spēles izskaņā Ufas vienība izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, taču Čeļabinskas vienības aizsardzība bija līmenī.

Nākamais šīs kārtas mačs notiks sestdien turpat Ufā.

Bārtulis, kurš šo sezonu sāka Vladivostokas "Admiral" komandā, šosezon KHL regulārajā čempionātā aizvadīja 42 spēlēs, no kurām desmit spēlēja Ufas kluba kreklā, un izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt izslēgšanas turnīrā viņš aizvadītajos četros mačos ir bez punktiem.

Austrumu konferences ceturtdaļfinālā "Salavat Julajev" spraigā cīņā ar 4-3 pārspēja Omskas "Avangard".

Kā vēstīts, Austrumu konferences ceturtdaļfinālos "Traktor" ar 4-1 pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Kazaņas "Ak Bars" ar tādu pašu rezultātu pieveica Habarovskas "Amur", kamēr iepriekšējās sezonas vicečempione Magņitogorskas "Metallurg" ar 4-2 apspēlēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Nākamajā kārtā tādējādi, neskaitot "Salavat Julajev" un "Traktor" cīņu, spēkiem mērosies arī Sanktpēterburgas SKA un Jaroslavļas "Lokomotiv", Maskavas CSKA un Helsinku "Hokerit", kā arī Kazaņas "Ak Bars" un Magņitogorskas "Metallurg".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!