Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" treneru kolektīvs ir gandarīts par spēlētāju cīņassparu un pašatdevi, kas tika parādīta spēlē pret spēcīgu pretinieku, pēc uzvaras "Latvijas Dzelzceļa" kausa otrajā spēlē atzina rīdzinieku galvenais treneris Sandis Ozoliņš.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" pirmdien "Latvijas Dzelzceļa" kausa otrajā spēlē ar 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja Kazaņas "Ak Bars", nodrošinot vietu turnīra finālā.

"Mums tā bija vērtīga pieredze - spēlēt pret labu, disciplinētu un augstas klases komandu. Visi hokejisti no mača sākuma līdz beigām spēlēja ar pilnu atdevi. Ir lietas, kas jāuzlabo, bet ar cīņassparu un pašatdevi esam ļoti gandarīti," uzsvēra Ozoliņš.

"Dinamo" un "Ak Bars" turnīru iesāka ar uzvarām. Rīdzinieki ar 3:2 svētdien uzvarēja Minskas "Dinamo", kamēr Kazaņas klubs ar 2:1 uzveica Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību.

"Pārbaudes mačos, pirmkārt, galvenais ir spēles kvalitāte, nevis rezultāts. Gribam, lai pie jebkura rezultātu un jebkurā laikā zinātu, kā jāspēlē," skaidroja Ozoliņš.

Tāpat rīdzinieku galvenais treneris atklāja, ka Renārs Kārkls un Pauls Svars atstājuši "Dinamo" treniņnometni un turpina gatavoties sezonai ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga".

Arī "Ak Bars" galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs atzīmēja pārbaudes spēļu lielo nozīmi sagatavošanās posmā.

"Ļoti laba un noderīga spēle, kas mums dod iespēju visu pārbaudīt un saprast savus spēkus, jo līdz sezonai vairs nav daudz laika. Jāizdara secinājumi un jāsagatavojas sezonai," teica Biļaļetdinovs.

Turnīra turpinājumā Rīgas "Dinamo" trešdien tiksies ar "Lokomotiv", bet ceturtdien tiks aizvadītas spēles par vietām.

Šis Sanda Ozoliņa vadītajai Rīgas "Dinamo" komandai ir trešais un noslēdzošais turnīrs pirms gaidāmās sezonas. Vispirms Latvijas vienība sacensībās Minskā piedzīvoja trīs zaudējumus trijās spēlēs, bet pagājušajā nedēļā aizvadīja turnīru Vācijas pilsētā Kaselē, uzvarot KHL vienību Bratislavas "Slovan" no Slovākijas un Vācijas otrās līgas vienību Kaseles "Huskies", bet piekāpjoties Maskavas apgabala "Vitjaz".

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas "Dinamo" pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas "Avangard". Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas "Spartak".

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!