Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Sanda Ozoliņa asistentu Rodrigo Laviņa un Aleksandra Ņiživija atlaišana ir tikai pirmos solis ceļā uz komandas reorganizāciju, TV6 tiešraidē pirms kārtējās spēles pirmdien sacīja AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Rīgas "Dinamo" padomes sēdē piektdien pēc ilgas diskusijas nolemts atbrīvot Ozoliņa asistentus Ņiživiju un Laviņu, bet par galvenā trenera palīgu apstiprināja komandas ģenerālmenedžeri Ģirtu Ankipānu. Galvenais iemesls ir Rīgas "Dinamo" ilgstošā neveiksmju sērija un pagalam nesekmīgais KHL jubilejas, 10. sezonas sākums.

"Esam tikai reorganizācijas sākumā. Kāpēc tikai asistenti? Uzskatījām, ka tās būs pareizi un labi. Sīkāk nevēlos neko komentēt, bet sporta fani sapratīs, kas ar to domāts," noslēpumaini izteicās Savickis. "Ankipāns piedalījās komandas sastāva veidošanā, treniņu procesā, praktiski bija tuvu spēles vadīšanai. Mums likās, ka viņa pienesums būs lielāks, ja būs tuvāk galvenajam trenerim Ozoliņam. Savukārt Ozoliņam tas būs labs atbalsts turpmākajā darbā."

Savickis apstiprināja, ka jau tuvākajā laikā Rīgas "Dinamo" sastāvu papildinās somu aizsargs Ansi Salmela un pazīstamais krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs. Pēc Savicka teiktā, abus hokejistus nav bijis viegli sarunāt, jo pārrunas bijušas grūtas. Savickis gan izteicās, ka abu hokejisti "uz kādu laiku palīdzēs komandai" un "papildinājumi var noderēt", neminot konkrētus spēlētāju pievienošanās laikus.

Līdz ar šo divu hokejistu pievienošanos Rīgas "Dinamo" rindas nāksies pamest diviem ārzemniekiem. Neoficiāli izskanējis, ka pirmie kandidāti uz atlaišanu esot Lukass Lesio un Terijs Galjardi. "Kanādiešiem ir izteikts aizrādījums. Diviem no viņiem būs komanda jāatstāj. Jāatzīst, ka ne visai "trāpījām" ar ārzemniekiem. Ja "trāpām" ārzemniekos un viņi velk, tad komanda paceļas un spēlē labākā līmenī. Ja ārzemniekos nav "trāpīts", tad tas negatīvi ietekmē komandu. Bet ar to viss vēl nebeigsies. Kā teicu, esam tikai reorganizācijas sākumā."

Savickis sacīja, ka galvenajam trenerim Ozoliņam nekādi jauni nosacījumi nav izvirzīti. "Ozoliņam ultimāts nav izteikts. Viņš ir tāda personība, ka pats sev var ultimātus izvirzīt. Bet treneru korpusā varam sagaidīt papildinājumu".

KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" piedzīvojusi desmit zaudējumus pēc kārtas un šobrīd ir visas līgas vājākā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!